Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Στρατιωτική κινητικότητα σε Ιντλίμπ και Χαλέπι

Μεγάλη στρατιωτική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στη Συρία, νότια και ανατολικά της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, όπου είναι το τελευταίο «οχυρό» των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, αλλά και βορειοανατολικά του Χαλεπίου.

Κομβόι του τουρκικού στρατού εδώ και μέρες μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, όπλων, τεθωρακισμένων φορτηγών και άλλων οχημάτων, όντας σε εγρήγορση απέναντι στους Κούρδους των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) και της οργάνωσης YPG (που η Αγκυρα κατηγορεί ως «τρομοκρατική»), που στηρίζονται στρατιωτικά από τις ΗΠΑ. Τα ζητήματα της Συρίας, εξάλλου, ήταν από τα βασικά θέματα στις συναντήσεις που είχε το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν με τους ομολόγους του από ΗΠΑ και Γαλλία.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του αραβικού δικτύου «Αshark awsat», μεγάλες δυνάμεις του συριακού στρατού, Ιρανών στρατιωτικών υπό την προστασία δύο μεγάλων ρωσικών στρατιωτικών ελικοπτέρων, ενίσχυαν χτες τις θέσεις τους βορειοανατολικά του Χαλεπίου στις πρώτες γραμμές των περιοχών Ταλ Ραχάλ, Ταλ Ζουαγιάν Νταγμπάς κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, που είναι τα τελευταία χρόνια υπό τον έλεγχο και κατοχή του τουρκικού στρατού και φιλότουρκων μισθοφόρων του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ