Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Διεκδικούν στήριξη των ανέργων και Συλλογικές Συμβάσεις

Απεργιακό «παρών» από τους διανομείς της «Wolt»

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας στήριξη των χιλιάδων ανέργων, υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων, μέτρα προστασίας των διανομέων, για να μη θρηνήσουν άλλον νεκρό συνάδελφό τους σε εργατικό «ατύχημα».

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα του ΣΕΤΕΠΕ, θα γίνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ τη συμμετοχή του στην απεργία και στην κινητοποίηση έχει ανακοινώσει και το Σωματείο Διανομέων Ντελιβεράδων νομού Αχαΐας.

Στη Λάρισα, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., Παπακυριαζή και Δευκαλίωνος.

Στην Κέρκυρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν επίσης στη Ζάκυνθο, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ, στο Αργοστόλι, στις 11.30 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κω, στις 10.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ, και στο Ηράκλειο, στις 10 π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ (Κνωσού).

Τη στήριξή του στον αγώνα του κλάδου εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Απεργιακό «παρών» και από τους διανομείς της «Wolt»

Τη συμμετοχή τους στην απεργία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου έχουν αποφασίσει διανομείς που εργάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα «Wolt», σε συνέλευση που έκαναν την περασμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση, ξεκινώντας με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία της εταιρείας (λεωφόρος Συγγρού 80 - 88).

Διεκδικούν: Αύξηση στην πληρωμή των παραγγελιών, χωρίς ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα, χωρίς μείωση των bonus. Οριοθέτηση των χιλιομετρικών αποστάσεων παραλαβής και παράδοσης. Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς, με παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας στην ευθύνη της εταιρείας. Κατάργηση της «αξιολόγησης». Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ