Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Στην τελική ευθεία για τη νέα κάθοδο στην Αθήνα

Το Σάββατο η απεργία και το συλλαλητήριο, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους για την 24ωρη απεργία και το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ, που μήνες τώρα δίνουν τη μάχη ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, έχουν ριχτεί στην οργάνωση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Σε καθημερινή βάση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα πραγματοποιούνται εξορμήσεις για ενημέρωση των εργαζομένων και συγκέντρωση συμμετοχών. Ο χώρος του εργοστασίου και του οικισμού αλλά και τα χωριά γύρω από τη Λάρυμνα στολίζονται από τις αφίσες για το συλλαλητήριο, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται εξορμήσεις με το κάλεσμα συμμετοχής στους κατοίκους της περιοχής.

Με τη νέα κάθοδο στην Αθήνα και το συλλαλητήριο του Σαββάτου κορυφώνεται ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που αποφάσισε το Συντονιστικό των Σωματείων, τα οποία ενωμένα συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στη μεθοδευμένη απαξίωση της εταιρείας και την εργασιακή ανασφάλεια που επιβάλλουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Συνεχίζουν να παλεύουν για τη διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, για την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου τους.

Με τη νέα κινητοποίηση στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιδιώκουν να αναδείξουν τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και η έλλειψη συντήρησης έχουν διαμορφώσει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Παράλληλα εργοστάσιο και μεταλλεία υπολειτουργούν, ενώ η τιμή του νικελίου συνεχώς αυξάνεται.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως καθ' όλη τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα τους, θα βρεθούν εργαζόμενοι και σωματεία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας.

Ηδη, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας δρομολογεί το Σάββατο, στις 7 π.μ., λεωφορεία από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (Τσαλτάκη) για το συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ