Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΕΠΕ
Για ένα κομμάτι ψωμί σκοτώνονται στους δρόμους οι διανομείς

Αλλα δύο εργατικά «ατυχήματα» διανομέων προστέθηκαν προχτές στον μακρύ κατάλογο των τραυματισμών εργαζομένων, στη Θεσσαλονίκη. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), ο ένας διανομέας τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς στην οδό Λαμπράκη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, και ο άλλος παρασύρθηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης από διερχόμενο αυτοκίνητο που μάλιστα τον παράτησε.

Με ανακοίνωσή του το ΣΕΤΕΠΕ καταγγέλλει ότι για ένα κομμάτι ψωμί οι διανομείς δουλεύουν 12ωρα, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, με άμεσο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή, και ζητά μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για όλους τους εργαζόμενους αλλά και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και σε συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων για την Υγεία που θα γίνει αύριο Πέμπτη 25/11 στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Μέσα και από αυτήν την κινητοποίηση να απαιτήσουν μεταξύ άλλων: Υπογραφή και υποχρεωτικότητητα κλαδικής ΣΣΕ. Επαναφορά και επέκταση των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες. Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο. Μέτρα ατομικής προστασίας για τους διανομείς, συμπεριλαμβανομένου και του κράνους, να παρέχονται από τους εργοδότες. Καμιά εφαρμογή του συνεργατικού μοντέλου. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, στη βάση αντίστοιχων προβλέψεων και για άλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ