Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση σωματείων της Κοζάνης

Κινητοποίηση το Σάββατο 18 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης διοργανώνουν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Οικοδόμων Κοζάνης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης και Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) με σύνθημα: «Ενάντια στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή. Να αγωνιστούμε για τη ζωή που μας αξίζει».

Διεκδικούν μεταξύ άλλων: Φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό. Καμία διακοπή σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Εξασφάλιση ξυλείας για τα χωριά. Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Καμία αύξηση στην τιμή της. Επέκτασή της και σε άλλους οικισμούς. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Να μην κλείσουν και να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά ορυχεία και ΑΗΣ. Οχι στην καύση απορριμμάτων, σε μετατροπή της περιοχής σε χαβούζα τοξικών αποβλήτων, στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να καταργηθεί ο νόμος - έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο, καθιερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ