Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία

Το γεγονός ότι απαιτούνται πιο ουσιαστικά μέτρα προστασίας των παιδιών από την πανδημία και μείωσης της διασποράς στα σχολεία επιβεβαίωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας ότι σε αυτήν τη φάση έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη η ηλικιακή ομάδα των μαθητών είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο.

«Η χρήση μασκών και ο εξαερισμός, παράλληλα με τακτικά τεστ, οφείλει να είναι ο κανόνας σε όλη την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να προστατεύονται τα σχολεία», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτήν τη στιγμή τα κρούσματα αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, «με τα υψηλότερα ποσοστά αυτήν τη στιγμή να καταγράφονται μεταξύ 5 και 14 ετών».

Στο μεταξύ, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζεται η παραπέρα εμβάθυνση της πολιτικής της «ατομικής ευθύνης», με επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των προστίμων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολωνία θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό γιατρών, δασκάλων και μελών των δυνάμεων ασφαλείας από την 1η Μάρτη. Επίσης επεκτείνονται οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια και κινηματογράφοι.

Οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία θα παραμείνουν σε lockdown ακόμα και μετά την άρση του μέτρου της καραντίνας για τον ευρύτερο πληθυσμό την Κυριακή, επιβεβαίωσε ο νέος καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ. Στη χώρα έχει επιβληθεί εθνικό lockdown δύο εβδομάδων, ενώ από τον Φλεβάρη ο εμβολιασμός για τους άνω των 14 ετών θα είναι υποχρεωτικός, με την απειλή προστίμου έως και 600 ευρώ το τρίμηνο.

Η Ελβετία θα αναπτύξει έως και 2.500 στρατιωτικούς για να «βοηθήσει» τις περιφερειακές αρχές να αντιμετωπίσουν την πανδημία, αξιοποιώντας και πάλι τις Ενοπλες Δυνάμεις για να υποστηρίξουν το σύστημα Υγείας, καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται. Η Ελβετία χρησιμοποίησε τον στρατό δύο φορές πέρυσι για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Την περασμένη βδομάδα αυστηροποίησε τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Σχεδόν το 79% των ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι πλέον κατειλημμένες, στις οποίες οι ασθενείς με COVID αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ