Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Αλλοι 7 νεκροί «κυανόκρανοι» στο πολεμικό σφαγείο του Σαχέλ

Ανεβαίνει διαρκώς ο αιματηρός απολογισμός για τις «ειρηνευτικές» δυνάμεις που επεμβαίνουν στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, σε αυτό το πολεμικό σφαγείο όπου συγκρούονται ανταγωνιστικά γεωπολιτικά συμφέροντα και στο οποίο σπεύδει να εμπλέξει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, άλλοι 7 στρατιώτες της αποστολής του ΟΗΕ στο Μάλι (MINUSMA) έχασαν τη ζωή τους χτες και άλλοι 3 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν κομβόι οχημάτων της αποστολής χτυπήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Η επίθεση έλαβε χώρα στα κεντρικά της χώρας, μεταξύ των πόλεων Ντουέντζα και Σεβάρα, σε μια περιοχή που δραστηριοποιούνται τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, σε μια ακόμα επίθεση ενόπλων εναντίον κομβόι της MINUSMA στο Μάλι, σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος του πολιτικού προσωπικού και τραυματίστηκε άλλος ένας.

Συνολικά, από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 250 θάνατοι στη MINUSMA, καθιστώντας την ως την πιο θανατηφόρα «ειρηνευτική» αποστολή του ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ