Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν το ενιαίο ψηφοδέλτιο στην αστυνομία

Παρά τις έντονες αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων, η κυβέρνηση της ΝΔ επανακαταθέτει την τροπολογία που αφαιρεί το δικαίωμα συγκρότησης διαφορετικών ψηφοδελτίων για τις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών. Σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αστυνομικών» αναφέρεται: «Χωρίς κανένα δικαίωμα, η κυβέρνηση επεμβαίνει ωμά στις διεργασίες των αστυνομικών, επιβάλλοντας την κατάργηση της απλής αναλογικής (...) Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη φορά που η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει στη Βουλή την τροπολογία, ήταν - όλως τυχαίως - λίγες μέρες πριν από το Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, αλλά η ψήφισή του αναβλήθηκε. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ σε σχέση με την εν λόγω τροπολογία. Ελπίζουμε να μην στρουθοκαμηλίσουν πάλι εμπρός σε αυτήν την τομή που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στον συνδικαλισμό των αστυνομικών». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», όπου σημειώνει ότι «η αυταρχική αυτή ενέργεια εντάσσεται στις γενικότερες προσπάθειες και αυτής της κυβέρνησης για τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας».

Να αποσυρθεί ζητάει το ΚΚΕ

Την τροπολογία που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον εθελοντισμό κατήγγειλε το ΚΚΕ και ζήτησε την απόσυρσή της «εδώ και τώρα».

Οπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, πρόκειται για ρύθμιση «κατάπτυστη και αντιδραστική», που δείχνει ότι «ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται, και τώρα βάζει στο στόχαστρο κάθε εργαζόμενο αστυνομικό που δεν συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και ευνοεί τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ