Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Η σύγκλιση θέσεων Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) απέναντι στο Ιράν βρέθηκε στο επίκεντρο και της χτεσινής επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Ν. Μπένετ, στο Αμπου Ντάμπι, για πρώτη φορά μετά την περσινή υπογραφή «συμφωνίας του Αβραάμ» ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Μπένετ συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν.

Πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας «Hayom» ανέφεραν πως ο Μπένετ θα τον ενημέρωνε για την παροχή όπλων και drones από το Ιράν σε πολιτοφυλακές της ευρύτερης περιφέρειας.

Σε ανακοίνωσή του, που μετέδωσε το πρακτορείο WAM, ο σεΐχης εξέφρασε την ελπίδα για «σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», ενώ πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Μπένετ «θα προωθήσει τη σχέση συνεργασίας προς πιο θετικά βήματα, προς όφελος των λαών των δύο κρατών και της περιοχής».

Τα ΗΑΕ μαζί με το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ με τις «Συμφωνίες του Αβραάμ», που υπογράφηκαν πέρυσι υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Η επίσκεψη του Μπένετ στα Εμιράτα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Ισραηλινός πρωθυπουργός σε οποιαδήποτε από αυτές τις τέσσερις χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ