Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Θλίψη και οργή για τους νεκρούς στις εργασιακές γαλέρες του αμερικανικού νότου

Τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας για το χαμό τόσων εργαζομένων εν ώρα εργασίας στις ΗΠΑ, «στις εργασιακές γαλέρες της "Amazon" και άλλων εργοστασίων του αμερικανικού νότου», εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Οπως επισημαίνει, την ώρα που δεκάδες οικογένειες θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους, «κυβέρνηση Μπάιντεν και ΜΜΕ τρέχουν να ρίξουν την ευθύνη στα ακραία καιρικά φαινόμενα και όχι στην έλλειψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας λαού και εργαζομένων. Ταυτόχρονα η "Amazon" καλούσε τους εργαζόμενους που χάσανε 6 συναδέλφους τους να πάνε κανονικά για δουλειά στην επόμενη βάρδια...

Αυτή η κατάσταση είναι πρόκληση για το αίμα των εργαζομένων που χάθηκαν. Την ώρα που οι δισεκατομμυριούχοι καπιταλιστές ταξιδεύουν στο Διάστημα, να μην υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του φτωχού κόσμου απέναντι στα καιρικά φαινόμενα. Την ώρα που το αίμα των εργαζομένων είναι ακόμα ζεστό, τα αφεντικά να ζητούν να συνεχιστεί η παραγωγή για να μη χάσουν ούτε δολάριο.

Είναι πρόκληση τον 21o αιώνα οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και οπουδήποτε στον κόσμο να φοβούνται τη βροχή, τον αέρα ή τη ζέστη, ενώ υπάρχει όλη η αναγκαία τεχνολογία για την προστασία των λαών. Αντί όμως να χρηματοδοτούνται οι αναγκαίες υποδομές ενάντια στα καιρικά φαινόμενα, αντί να ελέγχονται οι χώροι δουλειάς και τα δημόσια κτίρια για την ασφάλειά τους, χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ενώ την ίδια ώρα εφαρμόζουν τις πλέον αντεργατικές και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς η εργατική τάξη πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής της, της υγείας της και της ασφάλειάς της.

Οι ζωές των εργατών μετράνε! Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς έχουμε τη δύναμη!» (2023-06-15 00:00:00.0)
...της εργοδοσίας (2021-04-16 00:00:00.0)
Απαιτεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις καιρικές συνθήκες (2021-02-17 00:00:00.0)
Απεργούν στην «Amazon» Γερμανίας (2014-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ