Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς η κλιμάκωση των συγκρούσεων ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την «κατάσταση στα ουκρανικά σύνορα» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε τα εξής:

«Οι εξελίξεις είναι "κίνδυνος - θάνατος" για τους λαούς:

-- Συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ σε διάταξη σύγκρουσης και περικύκλωσης της ανταγωνίστριάς τους Ρωσίας.

-- Πολεμικές απειλές και προειδοποιήσεις με επιδίωξη την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και κλιμάκωση της κούρσας των εξοπλισμών.

-- Ενταση στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας με χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

-- Στρατιωτικές ασκήσεις όπως η "Atlantic Resolve" που αποτελούν κυριολεκτικά πρόβες πολέμου.

-- Νέα αμερικάνικη βάση στην Αλεξανδρούπολη. Η βόρεια Ελλάδα γίνεται στρατηγικός κόμβος για την υλοποίηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

-- Συνέχιση της στρατηγικής σχέσης της ΕΕ και των ΗΠΑ με την αστική τάξη της Τουρκίας και υποκριτικές κυρώσεις της ΕΕ για το προκλητικό άνοιγμα των Βαρωσίων στη γραμμή διαιώνισης της κατοχής στην Κύπρο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι ευρωατλαντικές ασκήσεις που στρέφονται κατά της Ρωσίας και άλλων κρατών, να τερματιστεί η κατοχή στην Κύπρο, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, που έσπειραν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να μην υπάρξει καμιά αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ