Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ιστορική πρόκριση για το Λαύριο

Μια ιστορική επιτυχία σημείωσε το Λαύριο, παίρνοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο του FIBA Champions League μετά την καθοριστική νίκη του με 70-58 επί της Μάλαγα στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου. Η ελληνική ομάδα τερμάτισε 3η στον όμιλο και θα πάρει μέρος στους αγώνες μπαράζ (play-ins) μέσα από τους οποίους θα δοθούν οκτώ θέσεις στους «16» της διοργάνωσης, όπου έχουν ήδη προκριθεί οι πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων.

Το Λαύριο έφτασε στη μεγάλη νίκη επί της Μάλαγα με κορυφαίο τον Τζέισον Κάρτερ (19 πόντοι), ο οποίος διέπρεψε στον τελευταίο του αγώνα για την ομάδα πριν τη μεταγραφή του στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Διορθώνοντας λάθη και αδυναμίες της πρώτης περιόδου (25-19) οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι» στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας σημαντική διαφορά μέχρι το ημίχρονο (41-28) την οποία διεύρυναν ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος (57-38, 65-45). Εκτός του Κάρτερ το Λαύριο είχε σε εξαιρετική μέρα και τους Κακλαμανάκη (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Μουράτο (15 πόντοι).

Από τον 3ο όμιλο την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16» πήρε η Μάλαγα, ενώ θα συνοδεύσει το Λαύριο στα play-ins ως 2η η γαλλική Ντιζόν. Η βαθμολογία: Μάλαγα 4-2, Ντιζόν 3-3, Λαύριο 3-3, Νίζνι Νόβγκοροντ 2-4.

Στα play-ins το Λαύριο αναμένεται να αντιμετωπίσει μία εκ των Φάλκο και Τρεβίζο, που στους χτεσινοβραδινούς αγώνες του 4ου ομίλου (όπου μετέχει και η ΑΕΚ) διεκδικούσαν τη 2η θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ