Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Κόντρα αποδείξεων για τους «αιώνιους» στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi Sports

Στη σκιά της αύξησης των κρουσμάτων COVID πανευρωπαϊκά σε παίκτες και μέλη επιτελείων, και της ανησυχίας που αυτή προκαλεί στη Εuroleague, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν απόψε το πρώτο τους ευρωπαϊκό ραντεβού της σεζόν, στο ΟΑΚΑ για τη 17η αγωνιστική (21.00 - Novasports Prime). Η διεξαγωγή του αγώνα τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά την ανίχνευση θετικού κρούσματος στις τάξεις του Παναθηναϊκού στις αρχές της βδομάδας, ωστόσο με τα δεδομένα που ίσχυαν αργά χτες, το ντέρμπι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ετσι, λίγες βδομάδες μετά τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στην πρώτη μετά από τρία χρόνια κόντρα των «αιωνίων αντιπάλων» για το πρωτάθλημα, οι δυο τους ψάχνουν να δώσουν τις απαντήσεις τους και σε επίπεδο Euroleague, όπου πάντως βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικά σημεία:

Από τη μία ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, που πραγματοποιεί τη χειρότερη σεζόν του στη διοργάνωση (προτελευταίος με μόλις 4 νίκες και 12 ήττες), ψάχνει εδώ και καιρό μια ηχηρή ευρωπαϊκή επιτυχία που θα τον ανεβάσει ψυχολογικά. Με εφαλτήριο τη νίκη στο ΣΕΦ και την πολύτιμη βοήθεια των οπαδών του (sold out τα εισιτήρια), θα επιχειρήσει να μη χάσει την ευκαιρία.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός εκτός του γοήτρου έχει και ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο για τη νίκη, καθώς βρίσκεται ψηλά (3ος, 11-5) και θέλει να παραμείνει. Ενώ, βέβαια, θέλει να πάρει και άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στο πρωτάθλημα.

Για τεστ αποδείξεων ότι η ομάδα του είναι καλύτερη από ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα έκανε λόγο ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πρίφτης. Ο δε συνάδελφός του στον Ολυμπιακό, Γιώργος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση και ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προετοιμασμένοι για όσα απαιτούνται.

Και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν πλήρεις.

  • Το υπόλοιπο πρόγραμμα της βραδιάς: Μπάγερν Μονάχου - Μπασκόνια (20.00 - Novasports 5), Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.45 - Novasports 4), Βιλερμπάν - Φενεραμπχτσέ (22.00 - Novasports Start).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ