Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
«Καθάρισαν» τα φαβορί

Τα φαβορί, όπως είχαν διαμορφωθεί οι ρόλοι από τους πρώτους αγώνες, σφράγισαν το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά τις χτεσινές ρεβάνς για τη φάση των «16».

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός νίκησε τον Λεβαδειακό με 2-0 ανατρέποντας την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι (3-2). Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν την πρόκριση στο πρώτο μέρος έχοντας πρωταγωνιστή τον Τικίνιο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (23', 43').

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ αν και αγχώθηκε για μεγάλο διάστημα στο β' μέρος νίκησε την ΑΕΛ με 3-1 και προκρίθηκε μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα. Τις λύσεις για τους γηπεδούχους έδωσε η χρυσή αλλαγή του Λουτσέσκου, Ακπομ, σημειώνοντας δύο γκολ (77' και 90'). Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη (23'), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν απειλητικοί στην επανάληψη ισοφαρίζοντας με τον Ογκμποε (62') ενώ είχαν και δοκάρι με τον ίδιο παίχτη (74').

Δυσκολότερα από το αναμενόμενο ο Παναιτωλικός απέκλεισε τη Νίκη Βόλου νικώντας την στο Αγρίνιο με 1-0 χάρη στο γκολ του Βέργου στο φινάλε (90'+) και έχοντας προίκα τη νίκη στον Βόλο.

Ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά πήρε η Αναγέννηση Καρδίτσας που μετά τη νίκη της στην Κρήτη (1-0) επικράτησε στην έδρα της του Αγ. Νικολάου με το επιβλητικό 5-0.

Στον Βόλο το ενδιαφέρον

Το ματς στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Βόλο και τον Παναθηναϊκό (17.00, Cosmote Sport 1) συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα δύο σημερινά παιχνίδια που θα κλείσουν τη φάση των «16». Οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα χάρη στη νίκη τους με 2-1 στον πρώτο αγώνα.

Τυπική διαδικασία μοιάζει το έτερο παιχνίδι, όπου η Κηφισιά θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (19.00, Cosmote Sport 1), με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν κλειδώσει την πρόκριση μετά τη νίκη τους με 4-0 στον πρώτο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ