Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Παραιτήθηκε ο μοναδικός οφθαλμίατρος, παραμένουν κλειστά και τα 6 κρεβάτια ΜΕΘ

Μετά από εννέα μήνες αφότου προσλήφθηκε, ο μοναδικός οφθαλμίατρος του νοσοκομείου παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα να μένουν υγειονομικά ακάλυπτοι για μια ακόμη φορά εκατοντάδες κάτοικοι της Λευκάδας και της Ακαρνανίας, που καλύπτει και εξυπηρετεί το νοσοκομείο του νησιού. Τα παραπάνω καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι η λίστα αναμονής στα τακτικά ραντεβού για τα οφθαλμολογικά περιστατικά ήδη ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Είχε προηγηθεί η πλήρης απουσία οφθαλμίατρου επί έναν χρόνο και σήμερα μετά την παραίτηση του μοναδικού γιατρού, όλοι οι ασθενείς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς, «να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές Υγείας που θα έπρεπε να τους παρέχει το κράτος, σε μια περίοδο μάλιστα που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται από τη βαριά φορολογία, την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς», υπογραμμίζει το Σωματείο και απαιτεί την άμεση αντικατάσταση και από τους δύο επιλαχόντες της προκήρυξης.

Και σε αυτό το νησί η ζωή του λαού κρέμεται από μια κλωστή, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) εγκαινίασε το νέο κτίριο του νοσοκομείου, χωρίς να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Μόλις έξι είναι τα κρεβάτια στη ΜΕΘ, τα οποία δεν λειτούργησαν ποτέ, ενώ διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατί δεν υπήρξε στον σχεδιασμό καμίας κυβέρνησης να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού. Τον Οκτώβρη του 2020, κάτω από την έξαρση της πανδημίας, 4 από τις ελάχιστες νοσηλεύτριες του νοσοκομείου στάλθηκαν στη ΜΕΘ της Αρτας τάχα «για να εκπαιδευτούν και μετά να ανοίξουν τα 2 από τα έξι κρεβάτια», χωρίς βέβαια να έχουν προσληφθεί εντατικολόγοι και άλλες ειδικότητες. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι πρόκειται για πυροτέχνημα της κυβέρνησης προκειμένου να λειτουργήσει πυροσβεστικά στις αντιδράσεις των κατοίκων. Ενα χρόνο μετά, τα κρεβάτια παραμένουν κλειστά, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων για να πληρωθούν τα οδοιπορικά στις 4 νοσηλεύτριες.

Τις «εγκληματικές συνθήκες νοσηλείες και εργασίας» καταγγέλλει στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Βεργίνης, που εξηγεί: «Προχτές, μας έτυχε πάλι περιστατικό Covid που έπρεπε να διασωληνωθεί και έχριζε εντατικής θεραπείας. Η απάντηση ήταν τα 18 κρεβάτια Covid να γίνουν 25, με διασωληνωμένους σε απλούς θαλάμους να περιμένουν να βρεθεί κάπου κρεβάτι εντατικής και στη συνέχεια να βγάλουν το ταξίδι. Και πριν την πανδημία, ακόμη περισσότερο σήμερα, είναι συχνό φαινόμενο οι διασωληνωμένοι να καταλήγουν σε κοινούς θαλάμους του νοσοκομείου, να αφήνουν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ