Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικοινωνίες και επαφές για μπίζνες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι, στις 8/12. Συζήτησαν τη συνέχεια της διμερούς συνεργασίας στη βάση του Κοινού Προγράμματος Δράσεων Ελλάδας - Ρωσίας 2022 - 2024 που υιοθετήθηκε από Μητσοτάκη και Πούτιν, δίνοντας «ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού», όπως αναφέρεται από πλευράς Μαξίμου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Μαξίμου, στη συνάντηση «επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές επενδύσεων και επιχειρηματικής συνεργασίας». Επισημάνθηκαν επίσης «η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίως επωφελών εμπορικών σχέσεων, καθώς και η προσήλωση στη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», όπως βαφτίζονται τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Ο Εμιρατινός υπουργός συνάντησε και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια, με διπλωματικές πηγές να διαρρέουν κατόπιν ότι στη συνάντηση «τονίσθηκε εκ νέου από αμφότερες τις πλευρές ο στρατηγικός και "μοναδικός" χαρακτήρας των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σχέσεις οι οποίες αποτυπώθηκαν στην συμφωνία για τη συνεργασία στην εξωτερική και αμυντική πολιτική και που δεν επηρεάζονται από τις οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες», σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις πρόσφατες συμφωνίες - «μαμούθ» των ΗΑΕ με την Τουρκία.

Αλλωστε, σε αυτόν τον ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη, από ελληνικής πλευράς διαχέεται πως στη συνάντηση «υπογραμμίσθηκε ότι η στρατηγική σχέση θα πρέπει να συμπληρωθεί από την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων», όπως και ότι «στο πλαίσιο αυτό ο Εμιρατινός υπουργός ενημέρωσε για τις προοπτικές μελλοντικών επενδύσεων στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ