Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Επελαύνει η «Ομικρον», αθωράκιστος και πάλι ο λαός

Τα «μηδενικά όρια» στο δημόσιο σύστημα Υγείας καταγγέλλουν με αγωνία οι υγειονομικοί βλέποντας «αυτό που έρχεται», καθώς βιώνουν εδώ και δύο χρόνια την απουσία μέτρων θωράκισης των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και επαρκείς κρατικούς πόρους.

Και την ίδια στιγμή που δίνει και παίρνει η «μετρολογία» από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων τα μόνα που δεν θίγονται είναι όσα πραγματικά μπορούν να σώσουν ζωές, όπως η άμεση δημιουργία νέων ΜΕΘ, οι προσλήψεις προσωπικού, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα και το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, η ενίσχυση της ΠΦΥ για τη στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Απέναντι στη μετάλλαξη «Ομικρον» και την υψηλή μεταδοτικότητά της - ήδη βρίσκονται «εντός των τειχών» πάνω από 30 κρούσματα, ενώ οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι είναι πολύ περισσότερα - η κυβέρνηση αρνείται να κάνει ακόμα και τα αυτονόητα, όπως γενικευμένα δωρεάν τεστ παντού με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, ενώ πετάει το μπαλάκι της επιδημιολογικής επιτήρησης στην «αυτοδιάγνωση», με τα δωρεάν self test που διανέμονται μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκέμβρη.

Οι προβλέψεις είναι ζοφερές, καθώς ειδικοί προειδοποιούν ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά η «Ομικρον» θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων, ενώ ήδη αντιστρέφεται η όποια αποκλιμάκωση είχε αρχίσει να φαίνεται τις τελευταίες βδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προτείνει αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ενώ ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, μιλώντας χτες στη Βουλή προανήγγειλε περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές. Να σημειωθεί ότι στο έδαφος των χρεοκοπημένων «συνταγών» διαχείρισης και της «ατομικής ευθύνης», όλο και περισσότερο τροφοδοτείται η συζήτηση για κάποιο είδος lockdown, με την κυβέρνηση να παραπέμπει σε εισηγήσεις των ειδικών που θα γίνουν ενόψει της νέας χρονιάς.

Η τραγωδία συνεχίζεται

Στο μεταξύ, χτες άλλοι 69 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε 20.126 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 665, από τους οποίους 553 (83,16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 112 (16,84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Κατά 25,42% αυξήθηκαν οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας, φτάνοντας τις 370, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 333.

Επιβεβαιώθηκαν 5.641 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 2.307 εντοπίστηκαν στην Αττική, 776 στη Θεσσαλονίκη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.049.936.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ