Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ»
Συνεχίζουν να διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις

Κατάφεραν να πληρωθούν το Δώρο και τον μισθό Δεκέμβρη

Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Κασσουδάκης ΑΕ» απαιτούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας. Τις προηγούμενες μέρες οι 250 εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία, που εδρεύει στη Μάνδρα, ενημερώθηκαν από την εργοδοσία ότι πετιούνται στην ανεργία και μάλιστα απλήρωτοι, καθώς η επιχείρηση αφού ξεζούμισε το προσωπικό της τα προηγούμενα χρόνια τώρα ...πτωχεύει.

«Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία "Αφοί Κασσουδάκης ΑΕ" δεν το βάζουν κάτω», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα δύο σωματεία. Το πρώτο αποτέλεσμα από τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ήρθε, όπως εξηγούν, «καθώς ο εργοδότης πλήρωσε το Δώρο Χριστουγέννων και μέρος του μισθού του Δεκέμβρη».

Τα Σωματεία ζητάνε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να πάρουν θέση, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας: «Η εταιρεία έχει σταματήσει τη λειτουργία της, αλλά οι εργαζόμενοι δεν έχουν απολυθεί, δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους, δεν μπορούν να πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας και τους οφείλονται δεδουλευμένα», υπογραμμίζουν. Απαιτούν: Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Πληρωμή των αδειών που οφείλονται μέχρι και την τελευταία μέρα. Καταβολή των υπερωριών χωρίς καμία χαμένη ώρα. Πλήρη αποζημίωση απόλυσης σε όλους τους εργαζόμενους.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Κασσουδάκης ΑΕ» εκφράζουν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο» και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

  • Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων έχει ζητήσει με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ, ενώ την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη στο Κέντρο Διανομής στη Μάνδρα Αττικής βρέθηκε κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ