Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πρώτη φορά πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία η ΔΑΣ!

Σελίδα γύρισαν οι εργαζόμενοι στον δήμο Γαλατσίου αναδεικνύοντας για πρώτη φορά στο σωματείο τους πρώτη δύναμη τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ, συγκροτείται από συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), δίνοντάς της την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Τα αποτελέσματα δείχνουν το τεράστιο άλμα που έκαναν οι δυνάμεις της ΔΑΣ αφού το 2018 είχαν πάρει 12% και τώρα πήραν το 58% των ψήφων!

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου η ΔΑΣ πήρε 168 ψήφους (το 58% των ψηφισάντων) και έβγαλε 4 έδρες (από 34 ψήφους, 12% και 1 έδρα το 2018). Αντίθετα, η παράταξη «Ενιαίο» έπαθε κυριολεκτικά καθίζηση παίρνοντας 124 ψήφους (το 42% των ψηφισάντων) και έβγαλε 3 έδρες (από 248 ψήφους, 88% και 6 έδρες). Για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία η ΔΑΣ εκλέγει 2 αντιπροσώπους.

Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους για την αλλαγή σελίδας και τονίζει τη δέσμευσή της ότι «θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε ένα σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό, όπλο στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ενα σωματείο χωρίς εξαρτήσεις, που θα διεκδικεί τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις ανάλογα με τη σχέση εργασίας και τον χώρο εργασίας. Ενα σωματείο που με τη συμμετοχή όλων μας στις συλλογικές διαδικασίες θα είναι όπλο μας, σπίτι μας, στον αγώνα μας ενάντια στην επίθεση που δέχεται η συλλογική δράση των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ