Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ»
Με προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων «υποδέχτηκε» η εργοδοσία την ίδρυση σωματείου

Κύμα αλληλεγγύης στο νεοσύστατο σωματείο από φορείς της Αθήνας

Στη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην επισιτιστική εταιρεία «Γευσήνους ΑΒΕΕ» στην Αττική, για την ανάγκη «να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, στις απλήρωτες υπερωρίες, στους χαμηλούς μισθούς και στην εντατικοποίηση της εργασίας», όπως τονίζει η νεοσύστατη συνδικαλιστική οργάνωση. Σκοπός είναι «να αντισταθούμε σε όσα μας επιβάλλουν και μας οδηγούν σε αδυναμία να καλύψουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, να εργαζόμαστε χωρίς να σακατευόμαστε απ' την εντατικοποίηση, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ζούμε ανθρώπινα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πριν καλά καλά κυκλοφορήσει η πρώτη αυτή ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούσε την ίδρυσή του, η εταιρεία επιδόθηκε σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με στόχο να μπουν εμπόδια στην απόφασή τους να συστήσουν το δικό τους σωματείο. «Κάλεσαν συναδέλφους στα γραφεία για "ανάκριση", "πήραν φωτιά" τα τηλέφωνα, με έναν και μοναδικό στόχο: Να μας αναγκάσουν να ανακαλέσουμε τις υπογραφές μας, με πιέσεις για τη δουλειά μας. Να μας εμποδίσουν να οργανωθούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα», καταγγέλλει το Σωματείο.

«Αποκαλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το προσωπείο του "καλού, ανθρώπινου και κοινωνικά ευαίσθητου" εργοδότη που "δίνει δουλειά" σε εκατοντάδες εργαζόμενους», συνεχίζει το Σωματείο σχολιάζοντας τη στάση της εργοδοσίας. «Κανένας να μη φοβηθεί τις απειλές και τους εκφοβισμούς. Αποδείχθηκε από τις παραπάνω ενέργειες της εργοδοσίας και από τα συνεχόμενα meeting των διευθυντικών στελεχών ότι τελικά και οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη», τονίζει και καλεί όποιον εργαζόμενο αντιμετωπίσει αντίστοιχες ενέργειες από την εργοδοσία να επικοινωνεί άμεσα με το Σωματείο του.

Στο πλευρό του νεοσύστατου σωματείου στέκονται συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς από τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου εδρεύει και η συγκεκριμένη επιχείρηση. «Θα συμπαρασταθούμε με έμπρακτη αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και οργάνωση. Δηλώνουμε στο νεοϊδρυθέν σωματείο πως θα είμαστε στο πλευρό του από δω και μπρος. Η τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν θα περάσει!», τονίζουν σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Ομάδα Γυναικών Διονύσου της ΟΓΕ, το Παράρτημα Βόρειου Τομέα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων «First Data», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Συνταξιούχων Βόρειου Τομέα και η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Διονύσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ