Κυριακή 17 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Καθήκον όλων μας η διεθνιστική αλληλεγγύη

Τώρα που ο ιμπεριαλισμός, αποθρασυμένος από την απουσία του «αντίπαλου δέους», κηρύσσει έναν ανελέητο πόλεμο κατά της ανθρωπότητας, με στόχο να επιβάλει την κυριαρχία του, για μεγαλύτερη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των εργαζομένων. Τώρα που καταπατά το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, επιβάλλεται η πιο άμεση και δραστική πρωτοβουλία του κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστριας, του κάθε πατριώτη και διεθνιστή, να συμπαρασταθεί στους λαούς - θύματα του ιμπεριαλισμού, στους αγωνιστές που μάχονται με αυταπάρνηση για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Επιβάλλεται η ολόπλευρη στήριξη όλων αυτών, που διώκονται, φυλακίζονται, με μοναδική αιτία την πίστη στις αξίες και τα ιδανικά τους, την άρνηση να υποκύψουν και να συμβιβαστούν στην κτηνωδία των Αμερικάνων και της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σήμερα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει ψωμί και νερό στους δολοφόνους των λαών, που στέλνει Ελληνες αξιωματικούς και στρατιώτες στο Αφγανιστάν, που παίζει το ρόλο του μικροϊμπεριαλιστή στα Βαλκάνια και στον κόσμο, όλοι εμείς πρέπει να απλώσουμε χέρι αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στη Χάγη, στο Βερολίνο, στην Κωνσταντινούπολη.

Γι' αυτό καλούμαστε σήμερα να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας, τον προλεταριακό μας διεθνισμό, τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους αγωνιστές, όλων των χωρών, που στενάζουν στις φυλακές και στα κάτεργα.

Στείλτε τις διαμαρτυρίες σας για τους παράγοντες της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (DDR), για τους τελευταίους τρεις πολιτικούς κρατούμενους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (BRD) που βρίσκονται σε δυο φυλακές του Βερολίνου, προς τη Γερουσία (τοπικό Κοινοβούλιο) της πόλης - κρατίδιο του Βερολίνου. Η διεύθυνση είναι:

AN DER REGIERENDE BUERGERMEISTER VON BERLIN

HERR KLAUS WOWEREIT

ROTES RATHAUS

10173 BERLIN - BRD

Για επιστολές συμπαράστασης προς τους φυλακισμένους της DDR, προς τους:

1. Εγκον Κρεντζ, τελευταίο πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της DDR και τελευταίο ΓΓ της ΚΕ του SED (Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας). Η διεύθυνσή του είναι:

EGON KRENZ

JVA - PLOETZENSEE

FRIEDRICH-OLBRICHT-DAMM 16

13627 BERLIN - BRD

2. Ντίτερ Μίλμαν, διοικητή των συνοριακών φρουρών της DDR. Η διεύθυνσή του είναι:

DIETER MUEHLMAN

JVA - HAKENFELDE

NIEDERNEUENDORFER ALLEE 140-150

13587 BERLIN - BRD

3. Χάιντζ Κατγκίεν, στρατιωτικό εισαγγελέα. Η διεύθυνσή του είναι:

HEINZ KADGIEN

JVA - HAKENFELDE

NIEDERNEUENDORFER ALLEE 140-150

13587 BERLIN - BRD

Για τη Νέα Γιουγκοσλαβία και τον τελευταίο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρό της και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η διεύθυνση είναι:

SLOBODAN MILOSEVIC

UN DETERIONE UNIT POSTBUS 87810

2508 DEN HAG

POMP STATIONS WEG 32

NEDERLAND

Για τη Δημοκρατία της Λιθουανίας και τα πρώην πρώτα στελέχη του ΚΚ και της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Λιθουανίας Μικόλας Μπουρακιάβιτσιους, πρώτο γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Λιθουανίας, καθηγητή Πανεπιστημίου, που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακής και καταναγκαστικών έργων. Ο Γιούζας Γιερμαλάβιτσιους, επίσης, πανεπιστημιακός, μέλος της ΚΕ, του ΚΚΛ, σε 8 χρόνια φυλακή. Βρίσκονται στις φυλακές της χώρας, γιατί το 1990 προσπάθησαν να σταματήσουν τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Με φτιαχτές, ανυπόστατες κατηγορίες και στη βάση του «δίκαιου νικητή», βρίσκονται στη φυλακή χρόνια τώρα, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους και τον κλονισμό της υγείας τους, ο στόχος είναι σαφής: Να διατηρήσει και να εντείνει την αντικομμουνιστική τρομοκρατία στη χώρα. Στη Μόσχα έχει συσταθεί μόνιμη επιτροπή αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους στην πρώην ΕΣΣΔ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Α. Κριουτσκόφ, συμπρόεδρος του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας, Επαναστατικού Κόμματος των Κομμουνιστών (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ). Η διεύθυνση της επιτροπής είναι:

125167 MOSCOW

YL. PLANETNAYA DOM 26

PODIEZD 3, KOMN 70

A. KRIUTSKOV

RUSSIA

Για τη Δημοκρατία της Σλοβακίας (πρώην Τσεχοσλοβακία CSSR), το γνωστό στέλεχος του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας Βασίλ Μπίλακ, που έπαιξε εξέχοντα ρόλο κατά της αντεπανάστασης του Αλεξ Ντούπτσεκ, της γνωστής και σαν «Ανοιξη της Πράγας», διώκεται σήμερα από τις αρχές της χώρας του, της Σλοβακίας. Η κατηγορία είναι ότι το ΚΚ Τσεχοσλοβακίας έδινε οικονομική βοήθεια στα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και τα ΚΚ σ' όλο τον κόσμο. Επιδίωξή τους είναι να τον συλλάβουν και να τον κλείσουν στη φυλακή πριν το τέλος της φετινής χρονιάς. Η διεύθυνσή του είναι:

FOR BASIL BILAK

KOMUNISTICKA STRANA

SLOVENSKA USTREDNY

VYBOR HATTALOVA 12

83103 BRATISLAVA

SLOVAKIA

Για τη ρωσική ομοσπονδία, η εικοσάχρονη Ναντιέζντα Ροξ και άλλοι τρεις συνομήλικοί της, μέλη της οργάνωσης Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι), βρίσκονται εδώ και μερικούς μήνες στις φυλακές της Μόσχας με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», κατηγορούμενοι για εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών στην είσοδο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, το 1998, και στο μνημείο του τσάρου Νικόλαου του Β`, επίσης το 1998. Η Ν. Ροξ που είναι και μέλος του ΚΕΚΠ - ΕΚΚ, σε πρόσφατο άρθρο της, από τις φυλακές, υποστήριξε και πάλι την αθωότητά της, όπως και όλων των συντρόφων της, σημειώνοντας πως οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τους ίδιους, ούτε με τις οργανώσεις τους, που έχουν «άλλες μεθόδους» δράσης. Με την οργάνωση της αλληλεγγύης στους φυλακισμένους νεολαίους, ασχολείται η Επιτροπή για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην πρώην ΕΣΣΔ. Η διεύθυνση της επιτροπής είναι:

FOR NADESHDA RAX

125167 MOSCOW

YL - PLANETNAYA - DOM 26

PODIEZD - 3 - KOMN. 70

A. KRIUTSKOV

RUSSIA

Για την Τουρκική Δημοκρατία, για τα «λευκά κελιά», το ΚΚΤ και την «ΕΒΡΕΝΣΕΛ» στην Τουρκία. Δεκάδες, πάνω από 60, είναι οι νεκροί των απεργιών πείνας στις φυλακές - κάτεργα της γειτονικής Τουρκίας, με στόχο να καταργηθούν τα απάνθρωπα «λευκά κελιά». Επίσης, την αλληλεγγύη όλων μας απαιτεί η σοβαρή προσπάθεια του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Εξουσίας (SIP), που πριν από λίγο καιρό μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, να μην απαγορευτεί από τους αντιδραστικούς κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης το κόμμα αυτό, εφόσον το ΚΚΤ ήταν απαγορευμένο για πολλά χρόνια. Η διεύθυνσή του είναι:

TKP OSMANAGA MAH

NUSHET EFFENDI GAD No 38

KADIKOY - ISTANBUL

TURKEI

Ηδη, οι πρώτες ευχαριστίες της επιτροπής αλληλεγγύης, για τους πολιτικά διωκόμενους και φυλακισμένους πολίτες της πρώην DDR άρχισαν να φτάνουν:

Αγαπητέ σύντροφε Σωκράτη,

σε ευχαριστώ εξ ονόματος της επιτροπής αλληλεγγύης για τις θερμές ευχές, στο ξεκίνημα του νέου έτους 2002. Θα ήθελα να εκφράσω, μέσω εσού, στους συντρόφους και συντρόφισσές σου, ένα γεμάτο υγεία και επιτυχίες Νέο Ετος. Χαιρόμαστε πάρα πολύ για τη μακρά και συνεχιζόμενη αλληλεγγύη σας προς τους διωκόμενους από την πολιτική δικαιοσύνη της Γερμανίας, φίλους και συντρόφους. Η αλληλεγγύη σας γι' αυτούς και για εμάς είναι μεγάλης σημασίας και τους δίνει μεγάλο κουράγιο, όπως και σε εμάς, για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση από τις φυλακές όλων αυτών των συντρόφων. Οπως, επίσης, της αποκατάστασης της τιμής και αξιοπρέπειάς τους. Είναι γεγονός, και χαιρόμαστε γι' αυτό, ότι στα 12 χρόνια μετά την προσχώρηση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (DDR) στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (BRD), οι πολιτικές δίκες έχουν λιγοστέψει. Οι περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί. Ο αγώνας, όμως, δεν έχει σταματήσει, μια και βρίσκονται ακόμα μέσα στις φυλακές του Βερολίνου τρία ακόμα στελέχη της πολιτικοστρατιωτικής ζωής της DDR. Εκτός τούτου, πολλοί έχουν καταδικαστεί με υψηλά πρόστιμα και υπέρογκα δικαστικά έξοδα. Ας μην ξεχνάμε ότι στα νέα ομοσπονδιακά κρατίδια (εδώ εννοούν τα εδάφη της πρώην DDR), εγείρονται καινούριες δίκες κατά πρώην ιθυνόντων της DDR.

Μετά τα νέα εκλογικά αποτελέσματα και τη δημιουργία τοπικής κυβέρνησης από τους σοσιαλδημοκράτες του SPD και το Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, PDS, η πίεσή μας προς την τοπική κυβέρνηση έχει αυξηθεί.

Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ, αν πολλοί Ελληνες αγωνιστές, σύντροφοι, φορείς και προσωπικότητες έστελναν εκκλήσεις διαμαρτυρίας προς τον κυβερνώντα δήμαρχο του Βερολίνου. Η διεύθυνσή του, που ήδη έχει προαναφερθεί, είναι:

DER REGIERENDE BUERGERMEISTER VON BERLIN

HERR KLAUS WOWEREIT

ROTES RATHAUS

10173 BERLIN - BRD

ΥΓ: Καλό θα ήταν η έκκληση να ξεκινάει με τη φράση:

«Λευτεριά στους Εγκον Κρεντζ, Ντίτερ Μίλμαν, Χάιντζ Κατγκίεν».


Μετάφραση - Επιμέλεια:Σωκράτης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ