Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Βόρεια Ελλάδα

Το ζήτημα της ίδρυσης διεθνούς πανεπιστημίου στη Βόρεια Ελλάδα για φοιτητές από βαλκανικές χώρες ανοίγει το υπουργείο Παιδείας, θέμα που συζητήθηκε στη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Για τη δημιουργία ενός τέτοιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες για το καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία του, εξετάζεται η συνεργασία και ο συντονισμός της δράσης των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Θράκης.

Η ίδρυση του Ιδρύματος είχε αναφερθεί πρώτα από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ενώ ήδη έχει υπογραφεί η μελέτη σκοπιμότητας από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης και τους πρυτάνεις του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Ενα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί παρά να εντάσσεται στο πλαίσιο του ρόλου που επιδιώκεται να παίξει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων, με το Σύμφωνο Σταθερότητας που έχει στόχο την επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στο χώρο της Βαλκανικής.

Κατά τη χτεσινή συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκαν επίσης ο συντονισμός της εκπαιδευτικής και εξωτερικής πολιτικής και οι τρόποι που τα δύο υπουργεία, συντονίζοντας τη δράση τους, θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ελληνική πολιτιστική παρουσία στο εξωτερικό, και με τη δημιουργία ελληνικών εδρών σε πανεπιστήμια, σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ