Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Γυναικείος χρωστήρας

Δημιουργία της Ν. Θωμαΐδη
Δημιουργία της Ν. Θωμαΐδη
«Εικόνες που φεύγουν...», είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής σε μετάξι και ξύλο της Νινίκας Αποστολάτου, που φιλοξενείται έως 23 του Φλεβάρη στο Κέντρο Τέχνης «Πανταζίδης» (Στασινού 8α, Στάδιο). Με μία πρωτότυπη μεικτή τεχνική, που συνδυάζει το μπατίκ με τη ζωγραφική, αποδίδει τα θέματά της, που είναι περιστερώνες, σπίτια, γεωμετρικά σχέδια και λουλούδια.

Στην αίθουσα τέχνης «ΑΤΡΙΟΝ» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη), παρουσιάζουν την τελευταία τους δουλιά η Ναταλία Θωμαΐδη και η Ελευθερία Ζαχαριάδη. Οι δύο καλλιτέχνιδες γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και η Ε. Ζαχαριάδη σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στο εργαστήριο της Ναταλίας, όπου σήμερα διδάσκει και η ίδια. Η Ν. Θωμαΐδη κινείται τεχνοτροπικά στο χώρο του ρεαλισμού και δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά με λάδι. Η Ε. Ζαχαριάδη ακολουθεί στη ζωγραφική της την παραδοσιακή τέχνη και τους κανόνες της.

«Σύγχρονα αρχέτυπα», ονομάζεται η έκθεση της Ελένης Δαμοπούλου, που φιλοξενείται έως 24/2 στο χώρο τέχνης «ΗΩΣ» (Χέιδεν 38α, πλατεία Βικτωρίας). Είναι έργα ανθρωποκεντρικά. Πολύπτυχα, που συνδέονται μεταξύ τους και διακλαδώνονται διαφορετικά, ανάλογα με το χώρο που τοποθετούνται, συνθέτοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό μοτίβο.

Στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9), φιλοξενείται έκθεση έργων της Ευγενίας Αποστόλου. Περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Η πρώτη είναι μια σειρά σχεδόν λευκών έργων, με υλικό το λάδι και δουλεμένα με σπάτουλα. Η χειρονομία της επίθεσης που επαναλαμβάνεται στο τελάρο και ο όγκος που αναπτύσσει, εκφράζει μια διάθεση φυγής από τη δυσδιάστατη επιφάνεια και πέραν αυτού, προς τον άγνωστο χώρο. Ακολουθεί μια σειρά από λάδια, πάλι σε τετράγωνο σχήμα, με εμφανέστερη διάθεση πολυχρωμίας έναντι της «μονοχρωμίας» των προηγούμενων κύκλων. Η τρίτη ενότητα περιέχει σχέδια με κάρβουνο.


Εργο της Ν. Αποστολάτου
Εργο της Ν. Αποστολάτου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ