Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Παιχνίδι κατασκόπων»

Με νωπές τις μνήμες του τραγικού γεγονότος της 11ης Σεπτέμβρη, και της αιματηρής επέμβασης των Αμερικανών κατά του Αφγανιστάν, έρχεται να προσγειωθεί στη μεγάλη οθόνη μια ακόμη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, με το ίδιο σεναριακό θέμα, που απαραίτητα «έπρεπε» να διαθέτει έναν υπερήρωα με τρεις τουλάχιστον ζωές, αρκετούς κακούς, την τελευταία λέξη στην τεχνολογία όπλων και φυσικά δε θα «έπρεπε» να λείπουν τα διαμελισμένα κορμιά και τα αιματοβαμμένα πρόσωπα. Ετσι για να μην ξεχνάμε ποτέ ότι «η βία είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου» και δυστυχώς «δεν μπορεί να την αποφύγει» και η έβδομη τέχνη. Είναι σίγουρο ότι μέχρις ότου οι μεγάλες δυνάμεις της νέας τάξης επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους, θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας περάσουν τα μηνύματα που θέλουν. Και όπως φαίνεται, είναι «γραφτό» μας να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη ξανά και ξανά το ίδιο έργο, με διαφορετικό κάθε φορά σενάριο αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα και την ίδια πάντα πικρή γεύση.

Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με κατασκόπους, ή μάλλον με «παιχνίδι κατασκόπων». Θα μπορούσε να ήταν και ένα βιντεοπαίχνιδο, αλλά δυστυχώς είναι μια ταινία. Ο βετεράνος πράκτορας της CIA Νέιθαν Μούιτ (Ρόμπερτ Ρέντφορτν) είναι στα όρια της συνταξιοδότησής του. Οταν πληροφορείται για τη δύσκολη θέση του προστατευόμενου του, Τομ Μπίσοπ (Μπραντ Πιτ). Κρατούμενος σε φυλακή ξένης χώρας και κατηγορούμενος για κατασκοπεία, έχει καταδικαστεί να θανατωθεί σε 24 ώρες. Φοβούμενη κάποια διεθνή εμπλοκή η CIA εκτιμά ότι είναι υπερβολικά επικίνδυνη όποια προσπάθεια διάσωσής του. Ετσι ο Μούιρ πρέπει να βρει τρόπο να παρακάμψει τον Οργανισμό που υπηρετούσε επί πολλά χρόνια, ώστε να ανακαλύψει λεπτομέρειες για την υπόθεση Μπίσοπ. Και έτσι αποφασίζει να αντιμετωπίσει τους προϊσταμένους του. Πρώτη του κίνηση είναι να εκπαιδεύσει στην κατασκοπεία έναν ανίδεο στο χώρο και να τον πάρει μαζί του, για τη σωτηρία του φίλου του (μάλλον εξαντλήθηκαν οι πράκτορες της αμερικάνικης κυβέρνησης και κάνουν έκκληση για εθελοντισμό)...

Το «Παιχνίδι κατασκόπων» είναι καλογυρισμένο, με τα ίδια πάντα εντυπωσιακά ειδικά εφέ και τον απαραίτητο ρεαλισμό στις σκληρές σκηνές. Αλλά σίγουρα δεν προσφέρεται για να ξεκουραστεί το βλέμμα σας και να ταξιδέψει η φαντασία σας.

«Spy Game»: Πολεμική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Τόνι Σκοτ. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν Μακ Κόρμακ, Στίβεν Ντάιλεν, Λάρι Μπρίγκμαν, Μαριάν Ζαν Μπαπτίστ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζεται πιο διευρυμένο δίκτυο κατασκοπίας (2012-12-09 00:00:00.0)
Καυτό απόρρητο (2008-09-25 00:00:00.0)
«Ο καθοδηγητής» (2007-03-04 00:00:00.0)
Η άγρια συμμορία (2002-08-04 00:00:00.0)
Αθόρυβο, χρυσό χέρι (1999-12-23 00:00:00.0)
Η CIA ελέγχει το κεντρικό ταχυδρομείο και τα τηλέφωνα της Λα Πας (1997-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ