Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αυξάνεται η πίεση σε βάρος του Τζόνσον

Ενδοαστικές αντιθέσεις, στο φόντο ανακατατάξεων που επιταχύνει η «επόμενη μέρα» του Brexit και επιδράσεων στην οικονομία από την αύξηση του πληθωρισμού, τις διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και την αύξηση των τιμών Ενέργειας, αυξάνουν τις πιέσεις σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπ. Τζόνσον.

Με πρόσχημα τη συμμετοχή του Τζόνσον σε πάρτι πέρσι τον Μάη, ενώ η κυβέρνησή του είχε επιβάλει αυστηρά μέτρα περιορισμού κινήσεων για την πανδημία, οι πιέσεις αυτές μεταφέρθηκαν χτες από την αντιπολίτευση και στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Μπ. Τζόνσον ζήτησε «συγγνώμη» για τη συμμετοχή του σε πάρτι στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, ενώ δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει.

Με αυτήν την αφορμή, ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, κατά τη χτεσινή «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή, επιτέθηκε στον Τζόνσον, υποστηρίζοντας πως πλέον το μόνο ζήτημα είναι αν θα τον πετάξει έξω πρώτα ο λαός ή το κόμμα του «ή θα έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί».

Ο Τζόνσον πάντως, χτες, όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί, είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της «ανεξάρτητης» έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σειρά των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ