Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νεκρός 80χρονος Παλαιστίνιος μετά από έφοδο Ισραηλινών

Ούτε οι υπερήλικες Παλαιστίνιοι δεν γλιτώνουν από τα χέρια των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων! Χτες, ένας 80χρονος Παλαιστίνιος βρέθηκε νεκρός σε χωριό στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, αφού συνελήφθη από Ισραηλινούς στρατιώτες και εγκαταλείφθηκε με δεμένα χέρια.

Είχε προηγηθεί η ενέδρα που έστησαν περίπου 40 Ισραηλινοί στρατιώτες χτες μετά τις 2 τη νύχτα στο κέντρο του χωριού Τζιλτζιλίγια, βόρεια της Ραμάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού, οι στρατιώτες σταματούσαν αυτοκίνητα στη μέση του χωριού, συνελάμβαναν τους επιβάτες και τους έβαζαν χειροπέδες. Ενας από αυτούς ήταν και ο 80χρονος Ομάρ Αμπνταλμαζίντ Ασάντ που επέστρεφε σπίτι του από το σπίτι συγγενών του. Οι Ισραηλινοί του έβαλαν χειροπέδες, τον χτύπησαν και τον εγκατέλειψαν σε μια οικοδομή. Βρέθηκε νεκρός χτες το πρωί, μετά την αποχώρηση των στρατιωτών από το χωριό...

Σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του προέδρου, προσθέτοντας ότι ο ηλικιωμένος άνδρας πέθανε από ανακοπή καρδιάς προτού φτάσει στο νοσοκομείο.

Διαμαρτυρίες Βεδουίνων στην έρημο Νεγκέβ

Στο μεταξύ, εντείνονται οι διαμαρτυρίες Βεδουίνων που αντιτίθεται στις προσπάθειες εποίκων να τους κλέψουν τη γη με πρόσχημα δεντροφύτευση στην έρημο Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ.

Προχτές, Τρίτη, Βεδουίνοι έκλεισαν επίσης σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 18 συλλήψεις.

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Γ. Λαπίντ, ζήτησε να σταματήσει η... «δεντροφύτευση» και να επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Ο Μανσούρ Αμπάς, αρχηγός του ισλαμικού κόμματος «Ράαμ» που συμμετέχει στην οκτωκομματική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ν. Μπένετ, απείλησε προηγουμένως να μποϊκοτάρει την ψήφιση νομοσχεδίων στη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ενέργειες σε βάρος των Βεδουίνων στην έρημο Νεγκέβ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ