Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Διώκεται η πολιτική δράση

Μαθητής, μέλος της ΚΝΕ, που φοιτά στο Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης, κλήθηκε σε απολογία από τη διευθύντρια, γιατί μοίραζε κάλεσμα - ανακοίνωση του ΚΚΕ. Το γεγονός καταγγέλλει η ΚΟΒ Παιδείας Ηλιούπολης του ΚΚΕ, η οποία, σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «ειδικά σε ένα τέτοιο σχολείο, οι έννοιες αγωνίζομαι - διεκδικώ έχουν μεγαλύτερη αξία, αφού πρόκειται για μαθητές με πρόσθετες δυσκολίες».

Επισημαίνει δε ότι «η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών, το ίδιο ισχύει και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και πολύ περισσότερο μέσα στο σχολείο, όπου πρέπει να καλλιεργούνται η ελεύθερη και κριτική σκέψη, ο αγώνας για καλύτερη ζωή, η ενθάρρυνση, η αισιοδοξία κλπ.».

Σημειώνει, επίσης, ότι σε μαθητές με πρόσθετες δυσκολίες «δεν πρέπει, λοιπόν, να τους κόβει κανείς τα φτερά, αλλά, αντίθετα, να τους ανοίγει δρόμους και προοπτικές. Τέτοιοι αναχρονιστικοί (ή μήπως εκσυγχρονιστικοί;) κανονισμοί θα πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια, γιατί μόνο να βλάψουν μπορούν την ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ