Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Προετοιμάζονται οι αναδιαρθρώσεις

Για το Σάββατο 23/2 είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των ΑΕΙ, που -οδεύοντας στη θεσμοθέτησή της ως όργανο- πρόκειται να εξετάσει σημαντικά θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Θέματα όπως: ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, η «οικονομική και διοικητική» τους «αυτοτέλεια», τα μεταπτυχιακά και η ερεύνα (και μαζί μ' αυτά το Πρόγραμμα Διευρυμένων Σπουδών) και τέλος το μεγάλο θέμα της αξιολόγησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι μερικά από αυτά που θα συνθέσουν το επόμενο διάστημα τις αναδιαρθρώσεις στην παιδεία, προσαρμόζοντάς τη στις αποφάσεις της Πράγας, κατ' ουσία στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Παράλληλα, είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), του ΔΙΚΑΤΣΑ και της ΣΕΛΕΤΕ, το οποίο ο υπουργός είχε αναγγείλει εδώ και μήνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», οι ρυθμίσεις που αφορούν τη ΣΕΛΕΤΕ ορίζουν ότι η σχολή θα καταργηθεί και θα επανιδρυθεί ως Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και θα είναι ισότιμη των ΤΕΙ. Προβλέπονται επίσης διαδικασίες ισοτίμησης των παλιών πτυχίων της ΣΕΛΕΤΕ με τα πτυχία που θα δίνει στο εξής η ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ για τους καθηγητές της σχολής θα υπάρξει μια αντίστοιχη κατάσταση μ' αυτή των καθηγητών των ΤΕΙ μετά το νόμο 2916/01 (της δήθεν «ανωτατοποίησής» τους).

Τα ΤΕΙ

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών στα ιδρύματα άνοιξαν από χτες τα ΤΕΙ της χώρας. Οπως ανακοινώνεται, στο ΤΕΙ Αθήνας οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 20 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μάρτη, ενώ τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου θα αρχίσουν στις 19 Μάρτη. Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι εξετάσεις θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα 25 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ