Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑ
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «ομήρους»

...και η ΠΟΕ - ΟΤΑ σιγοντάρει. Δυναμική παρέμβαση των ίδιων των συμβασιούχων, που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή

Την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει πολιτικά «ομήρους» τους συμβασιούχους, υπερασπίστηκε χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμας σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που έκαναν στάση εργασίας, πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων και Επιτροπών Αγώνα στους ΟΤΑ και συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι την πλατεία Ομονοίας και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί (όπου υποτίθεται πως είχε καλέσει απευθείας σε συγκέντρωση η ΠΟΕ - ΟΤΑ), συνάντησαν όλα κι όλα περίπου 50 άτομα, τους μόνους που «κινητοποίησε» η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον Γ. Στρατηγό, από τη Συντονιστική Επιτροπή, οι απαντήσεις του υφυπουργού αλλά και οι προχτεσινές ανακοινώσεις του Κ. Σκανδαλίδη, «δε δίνουν οριστική λύση στη μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Ο ίδιος σημείωσε το αίτημα της Επιτροπής να τακτοποιηθούν όλοι όσοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες και πλέον να γίνονται προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού γι' αυτές τις ανάγκες των δήμων. Με αυτά τα δεδομένα η Συντονιστική Επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα συσπείρωσης των εργαζομένων μέσα από τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, ώστε να διεκδικήσουν δυναμικά και ενωμένα ουσιαστικές λύσεις.

Από την πλευρά του Ο Λ. Παπαδήμας επανέλαβε όσα είχε ανακοινώσει μια μέρα πριν ο Κ. Σκανδαλίδης, ότι επί της ουσίας μόνο μια μικρή ομάδα συμβασιούχων θα μονιμοποιηθεί (όσοι καλύπτονται από την υπ' αριθμόν 250 απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όσοι δηλαδή δούλευαν επί δύο χρόνια συνεχόμενα και ανανέωσαν τη σύμβασή τους -υπολογίζονται περίπου 2.000).

Στο μεταξύ, την ερχόμενη βδομάδα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα, περιλήφθηκε διάταξη που απελευθερώνει τις προσλήψεις από τους ΟΤΑ «και του προσωπικού όλων των κατηγοριών και κλάδων, εκτός των κατηγοριών ΠΕ Διοικητικού και Οικονομικού, ΤΕ Διοικητικού, Λογιστικού και ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων». Οι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονται με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, τα οποία θα καταρτίζουν την προκήρυξη και αυτή με τη σειρά της θα στέλνεται στο ΑΣΕΠ. Αυτό και συγκεκριμένα μια τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από δύο υπάλληλους της Περιφέρειας και έναν του δήμου, θα ελέγχει απλά την προκήρυξη και θα εκδικάζει τυχόν ενστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ