Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ως εδώ! Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς!

Την ανάγκη απεμπλοκής της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αναδεικνύει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της για την κατάσταση στην Ουκρανία και στην Ανατολική Ευρώπη, απαιτώντας παράλληλα να μη χρησιμοποιηθεί καμία ευρωατλαντική υποδομή από το έδαφος της χώρας για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή και γενικότερα στα σύνορα με τη Ρωσία αποκαλύπτει για πολλοστή φορά πως οι δεκάδες αμερικανοΝΑΤΟικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, όπως η "Defender Europe 2021", η "Atlantic Resolve" και πολλές ακόμη, στις οποίες συμμετείχε ενεργά η χώρα μας, αποτελούν πρόβες πολέμου, στοχεύοντας άλλους λαούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί με την πολιτική της εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και τον λαό μας σε αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών, με απρόβλεπτες συνέπειες. Βρίσκει τη στήριξη και από τα άλλα αστικά κόμματα, που παρά τις δήθεν επιμέρους διαφοροποιήσεις τους συντάσσονται μέχρι κεραίας με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για λογαριασμό της αναβάθμισης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.

Συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, απογειώνει την εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που υπέγραψε και που προτίθεται να φέρει προς κύρωση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, αποτελεί μαγνήτη κινδύνων. Στοχοποιεί τον λαό και τη χώρα μας. Τη μετατρέπει σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Οι προειδοποιητικές δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα είναι χαρακτηριστικές των κινδύνων που ελλοχεύουν. Αποκαλύπτουν πως σε αντίθεση με τα παραμύθια των δήθεν ωφελειών από την ύπαρξη και την επέκταση των ευρωατλαντικών υποδομών, η πραγματικότητα υπογραμμίζει τους μεγάλους κινδύνους.

Ιδιαίτερα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η κυβέρνηση παίζει με το φιτίλι του πολέμου. Αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα οι υποδομές στην Αλεξανδρούπολη και στη Σούδα καλούνται να παίξουν ρόλο προώθησης βαρέος εξοπλισμού και στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη».

«Ως εδώ!», τονίζει η ΕΕΔΥΕ, «εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό και καλεί σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση τον ελληνικό λαό μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις. Χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Για να μη χρησιμοποιηθούν η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα και καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Για να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Να επιστρέψουν από το εξωτερικό όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης: Μας βάζουν στο στόχαστρο!

Κάλεσμα στον λαό της περιοχής να καταδικάσει αποφασιστικά τη χρησιμοποίηση της Αλεξανδρούπολης για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η Επιτροπή Ειρήνης τονίζει ότι η όξυνση της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο και οι άλλες θερμές εστίες στην περιοχή προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις επιπτώσεις τις οποίες θα έχει για τον λαό η εμπλοκή της χώρας μέσω των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών. Η Αλεξανδρούπολη ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο, προσθέτει, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις της ρωσικής ηγεσίας, «η οποία ξεκαθάρισε ότι είναι στο στόχαστρο αμερικανοΝΑΤΟικές υποδομές και στην Ελλάδα, σε περίπτωση που εκτιμηθεί ότι απειλείται η ασφάλεια της Ρωσίας».

Καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν διεκδικώντας να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, να κλείσει η βάση στην πόλη και όλες οι υπόλοιπες ευρωευρωατλαντικές υποδομές σε όλη την Ελλάδα, να μη χρησιμοποιηθεί καμία για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ