Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα στάση εργασίας σήμερα στη «Νηματουργία Βαρβαρέσος»

Αμεσα να πληρωθούν τα απλήρωτα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους απαιτεί το Σωματείο

Με 4ωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή σε όλες τις βάρδιες και συγκέντρωση αρχικά έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στη Βέροια και στη συνέχεια έξω από την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ». Ενώ την ερχόμενη Κυριακή μέσα από Γενική Συνέλευση θα συζητήσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 26 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή, στην Επιθεώρηση Εργασίας θα συζητηθεί εργατική διαφορά για την 7μηνη απληρωσιά των εργαζομένων και την εκβιαστική - εκδικητική επιλογή της εργοδοσίας να προχωρά σε επιλεκτικές πληρωμές σε μερίδα εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ» θυμίζει ότι η εργοδοσία τούς έχει 7 μήνες απλήρωτους, απολύει συμβασιούχους εργαζόμενους γιατί επέλεξαν να αγωνιστούν, έχει μετατρέψει την αστυνομία σε «ιδιωτική σεκιούριτι», κάνει επιλεκτικές πληρωμές, στέλνει επιπλήξεις στους εργαζόμενους και παραπέμπει την εξόφληση των δεδουλευμένων για αν και όταν ...εξυγιανθεί η εταιρεία.

Απαιτεί άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των 7 μηνών, να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις, υπογραφή ΣΣΕ, να δοθεί άμεσα επίδομα 3.000 ευρώ μέσω ΟΑΕΔ σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους και να παγώσουν δάνεια, λογαριασμοί σε νερό, ρεύμα, να μην πλειστηριαστεί σπίτι απλήρωτου εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ