Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Nα καταργηθεί το χαράτσι της «εισφοράς αλληλεγγύης» στις συντάξεις

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο απαιτώντας κατώτατη σύνταξη 640 ευρώ, 13η και 14η σύνταξη κ.λπ.

Να καταργηθεί άμεσα το άδικο χαράτσι της «εισφοράς αλληλεγγύης», να σταματήσει η προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης για δήθεν «αυξήσεις» που θα λάβουν οι συνταξιούχοι και να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στις πετσοκομμένες συντάξεις τους, για να αντεπεξέλθουν στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας, απαιτούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, καλώντας στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση των συνταξιούχων στις 11.15 π.μ. στην Κλαυθμώνος.

Σε ανακοίνωσή της για την «εισφορά αλληλεγγύης», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων υπενθυμίζει ότι πριν από 12 χρόνια η τότε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θέσπισε «έναν ακόμα άδικο φόρο» τον οποίο στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατήρησε, αλλά και αύξησε το χαράτσι, από 1% έως 4% που ήταν, σε 2,2% έως 6,6% με τον ν. 4387/2016.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποστήριξε ότι αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά το χαράτσι θα καταργηθεί το 2023, η ΣΕΑ αναδεικνύει ότι «η προπαγάνδα τους δεν έχει όρια και οι ανακρίβειές τους συνεχίζονται με το ότι οι συνταξιούχοι το 2023 με αυτόν τον τρόπο θα δουν αυξήσεις, όταν εδώ και 10 έτη έχουν να πάρουν αύξηση και μάλιστα τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα...». Προσθέτει μάλιστα πως «βγήκαν ξανά στη γύρα διάφοροι εργατολόγοι και "συνδικαλιστές"- τσιράκια της κυβέρνησης και των μεγαλοδικηγόρων με τη δοκιμασμένη και πλήρως αποτυχημένη συνταγή των προσφυγών στα δικαστήρια, για τη δήθεν διεκδίκηση της επιστροφής της "εισφοράς αλληλεγγύης", που παρακρατείται από τις συντάξεις, και καλούν και πάλι τους συνταξιούχους να καταθέσουν αγωγές για να ζητήσουν αυτές τις επιστροφές».

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η ΣΕΑ επισημαίνει ότι λύση δεν θα είναι άλλη μια φουρνιά αναποτελεσματικών και αδιέξοδων - πολυέξοδων και χρονοβόρων δικαστικών αγωγών. Αλλά η συνέχιση και ένταση των αγώνων του κινήματος των συνταξιουχικών οργανώσεων, για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο (τραπεζικό, εφοπλιστικό, κατασκευαστικό). Καταγγέλλει τους μηχανισμούς αποπροσανατολισμού των συνταξιούχων, απορρίπτει αποφασιστικά τις μεθοδεύσεις αυτές και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους και να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Απαιτεί αυξήσεις το 2022 για όλους τους συνταξιούχους 10%, με κατώτατη σύνταξη τα 640 ευρώ, τα αναδρομικά του 11μηνου από τα Δώρα και των επικουρικών, το 0,5% του ΑΕΠ του 2020 - 2021 όπως έχει ψηφιστεί, τη 13η και τη 14η σύνταξη, και να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ