Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ - ΧΙΟΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις φυλακές της ΕΕ για ξεριζωμένους

Συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ για την κατασκευή δομών - φυλακών στο νησί για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο προκηρύσσει επίσης στάση εργασίας τις ώρες 12 μ. - 3 μ.μ.

Καλεί τον λαό του νησιού σε μαζική συμμετοχή ώστε να διατρανώσει την ετυμηγορία του για καμία δομή - φυλακή, ανοιχτή ή κλειστή. Για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Για μόνιμα μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αποσυνδεδεμένο από το Προσφυγικό, και επίσης για όλα τα αιτήματα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, για άμεσα μέτρα προστασίας για το εισόδημα και την υγεία τους.

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν με Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, κοινή δράση όλων των φορέων για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και με συγκεντρώσεις - παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στο Αγροτικό Ιατρείο του Μανταμάδου, το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12.30 μ.μ. στο πάρκο της Χρυσομαλλούσας (Μυτιλήνη) και στη 1 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Συλλαλητήριο διοργανώνεται αύριο και στη Χίο, ενάντια στις δομές - φυλακές, από φορείς του νησιού και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και κατοίκων Χίου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βουνακίου. Στην κινητοποίηση οι φορείς καταγγέλλουν επίσης την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση, με τις διώξεις κατοίκων που συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Χίου και στα Μεστά στις 6 Γενάρη, αποτρέποντας το ξεφόρτωμα μηχανημάτων που προορίζονταν για την κατασκευή της υπερδομής εγκλεισμού για πρόσφυγες και μετανάστες που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ. Οι διώξεις αφορούν αιρετά στελέχη της Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης, στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, εκλεγμένους σωματείων και άλλους.

Η κινητοποίηση γίνεται και με αφορμή τα δύο χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ στη Χίο, που είχε συναντήσει τη σύσσωμη αντίσταση του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ