Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προκαταρκτική εξέταση για νέο περιστατικό οπαδικής βίας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε εισαγγελέας μετά την καταγγελία 16χρονου για ξυλοδαρμό, με οπαδικό κίνητρο, από συνομήλικο συμμαθητή του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (20/2), στην Τούμπα, λίγο πριν από το ντέρμπι ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 16χρονος δεχόταν απειλές και ύβρεις, από τον συμμαθητή του, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της οπαδικής του προτίμησης, η οποία ήταν γνωστή στον δράστη. Τα δύο παιδιά συναντήθηκαν για να επιλυθεί ειρηνικά η διαφορά, στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα.

Παρουσία ενός τρίτου ανήλικου, ο 16χρονος δέχτηκε επίθεση από τον συμμαθητή του, ο οποίος άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι και το σώμα. Παράλληλα τον εξύβριζε για τις οπαδικές του προτιμήσεις. Κατά την αποχώρησή του αφαίρεσε χρήματα από τον 16χρονο τα οποία κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχαν πέσει στο έδαφος.

Ο 16χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία ενώ δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση. Ενα 24ωρο αργότερα ακολούθησε η σύλληψη του μηνυόμενου ανηλίκου για σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση και κλοπή. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα ο ανήλικος δράστης αφέθηκε ελεύθερος.

Διατάχθηκε έρευνα και για το πανό στο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Εξάλλου, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την ανάρτηση πανό κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού αγώνα που έδωσε ο ΠΑΟΚ, το βράδυ της Πέμπτης, στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αναγραφόταν «Αδέρφια κρατάτε γερά», περιεχόμενο που συνδεόταν με τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Αλκη.

Ζητείται να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό και να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Το αδίκημα που διερευνάται αφορά την παρότρυνση σε πράξεις βίας, όπως περιγράφεται στον αθλητικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ