Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλά προβλήματα σε οδικούς άξονες και σχολεία

Με τον φόβο του φιάσκου της «Ελπίδας» περιορίστηκαν οι μετακινήσεις

INTIME NEWS

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και χτες με τη νέα κακοκαιρία, φέρνοντας στο προσκήνιο ξανά και ξανά τις μεγάλες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού σε μέσα, υποδομές και προσωπικό. Η λογική τού να αποφευχθεί το προηγούμενο φιάσκο με την κακοκαιρία «Ελπίς» κυριάρχησε, και γι' αυτό έκλεισαν δρόμοι και σχολεία κυρίως σε διάφορες περιοχές, αφού δεν υπήρξε πρόνοια για έγκαιρη ρίψη αλατιού και καθαρισμούς. Από το πρωί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όπως και η Αστυνομία έκαναν ...ισχυρές συστάσεις για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Η κακοκαιρία συνεχίστηκε με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ήταν πυκνές κυρίως πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο.

Στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας, η κυκλοφορία των οχημάτων επιτρεπόταν το πρωί μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από τις Αφίδνες. Νωρίτερα, είχε κλείσει για λίγη ώρα η Εθνική Οδός από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τα Οινόφυτα, για όλα τα οχήματα, λόγω της χιονόπτωσης. Απαγορευόταν, δε, η κίνηση των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Το μεσημέρι δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη μέχρι το 58ο χιλιόμετρο, που είναι και τα όρια του νομού Αττικής για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, κλειστές ήταν για όλα τα οχήματα η Λ. Πάρνηθας (από το ύψος του τελεφερίκ και προς την κορυφή του βουνού), η επαρχιακή οδός Εκάλης - Νέας Μάκρης (από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το πάρκο Ανατολής), η Λ. Διονύσου (από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης), ο δρόμος από το νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό αλλά και η Λ. Χασιάς στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, απαγορευόταν η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλιά Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα (από το 5ο χιλιόμετρο) καθώς και στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και στα αρθρωτά λεωφορεία, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, της Περιφερειακής Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. Το τελευταίο μέτρο άρθηκε το απόγευμα.

Επιπλέον, λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ανά τμήματα της Εθνικής Οδού Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (ΠΑΘΕ) και ειδικότερα σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία και Βοιωτία παραμένουν ακινητοποιημένα στα διόδια Μαλγάρων δεκάδες βαριά οχήματα, με τους οδηγούς να περιμένουν το «πράσινο» φως για να ξεκινήσουν.

Από χτες το βράδυ θα απαγορευόταν εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού.

Ως προς τη λειτουργία των σχολείων, κλειστά (και θα γίνει τηλεκπαίδευση) θα παραμείνουν στην Αττική αυτά στον Βόρειο Τομέα της Αττικής, στην Ανατολική Αττική (εκτός του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), στο δήμο Φυλής αλλά και εκείνα που υπάγονται στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

Αντίθετα, ανοιχτά θα είναι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού, Νότιου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ