Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη

Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση πραγματοποιεί το παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στη Θεσσαλονίκη, αύριο Σάββατο 12 Μάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (9 π.μ. - 1 μ.μ.) με σύνθημα «Μένουμε ανυπότακτοι με καθαρή σκέψη! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

Μέσα από τη συνέλευση θα αναδειχθεί το νέο ΔΣ, ενώ θα συζητηθούν ο απολογισμός δράσης και ο προγραμματισμός της επόμενης τριετίας.

Στο κάλεσμά του το παράρτημα του ΕΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη απευθύνεται πλατιά σε όλους, μέσα από τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, ιδιαίτερα στους νέους μέσα από τις οργανώσεις τους (μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς συλλόγους), στους συλλόγους και τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ και τους καλεί να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιναρκωτικού κινήματος.

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά του: «Στις συνθήκες που διαμορφώνονται μέσα στα 2 χρόνια πανδημίας και προηγηθείσας της οικονομικής κρίσης, έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση κατάχρησης και εθισμού σε κάνναβη, κοκαΐνη, βενζοδιαζεπίνες, αλκοόλ και τζόγο σε όλο και μικρότερες ηλικίες, εξαιτίας της όξυνσης των κοινωνικών παραγόντων που ευνοούν τη χρήση και ουσιοεξάρτηση».

Το ΕΣΥΝ διεκδικεί: Στήριξη και αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως του κύριου μοντέλου θεραπείας. Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα στρατόπεδα. Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων. Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση. Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης. Πρόληψη και Απεξάρτηση δημόσια και δωρεάν για όλους με ενίσχυση των προγραμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε «σκληρά - μαλακά». Οχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης. Μέτρα για την προστασία όλων των τοξικοεξαρτημένων από την πανδημία του κορονοϊού. Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Κέντρων Πρόληψης και των θεραπευτικών προγραμμάτων με σκοπό την πρόληψη των υποτροπών και την ενδυνάμωση του κινήτρου θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των «στεγνών» προγραμμάτων (2023-11-16 00:00:00.0)
Μένουμε ανυπότακτοι με καθαρή σκέψη! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2020-06-26 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους χώρους «εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών (2018-10-30 00:00:00.0)
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή! (2012-06-24 00:00:00.0)
Να δημιουργηθεί «στεγνό» θεραπευτικό πρόγραμμα (2008-04-09 00:00:00.0)
Αναγκαίο το αντιναρκωτικό μέτωπο (2002-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ