Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΠΟΝ ΑΘΗΝΑΣ 3-1

Ο συνάδελφος αθλητικογράφος της «Νέας Γενιάς» (Δημοσιογραφικό Οργανο του ΚΣ της ΕΠΟΝ), στο τεύχος του Φλεβάρη 1946, περιγράφει τον αγώνα που έγινε με την ευκαιρία του Α' Αντιφασιστικού Δημοκρατικού Συνεδρίου της ΕΠΟΝ:

«Την Παρασκευή 18 Γενάρη στις 3.30 τ' απόγευμα στο γήπεδο Πανιωνίου (Ν. Σμύρνης) έγινε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΕΠΟΝ Πειραιά - ΕΠΟΝ Αθήνας. Στον αγώνα παραβρέθηκε εκτός από το ΚΣ της ΕΠΟΝ και τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου κι ο Γραμματέας της ΠΟΔΝ Γκι ντε Μπουασόν.

Από καιρό κρατούσε σε αναμονή τους ΕΠΟΝίτες και τη φίλαθλη νεολαία το ματς ΕΠΟΝ Πειραιά - ΕΠΟΝ Αθήνας. Για πρώτη φορά θα γινόταν μια τέτοια συνάντηση ανάμεσα σε ΕΠΟΝίτικες ομάδες που τη σύνθεσή τους αποτελούσαν οι πιο διαλεχτοί ποδοσφαιριστές μας.

Ετσι δεν ήταν καθόλου εκπληκτικό που παρ' όλο το τσουχτερό ξεροβόρι, το γήπεδο του Πανιωνίου είχε γεμίσει από νωρίς. Ακόμα πρώτη φορά αντίκρισε τέτοιου είδους φιλάθλους, που στην έξοδο των ομάδων αντί σφυρίγματα, αλαλαγμούς, κραυγές, ακούστηκε απ' όλους Αθηναίους και Πειραιώτες το ίδιο τραγούδι: "Εμπρός ΕΠΟΝίτες αδέλφια και πάλι"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ