Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πικετοφορία συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές

Πικετοφορία συμπαράστασης προς τους διωκόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς και στελέχη του ΚΚΕ έγινε χτες το βράδυ στην Καλαμάτα με αφορμή τις δίκες που θα ακολουθήσουν στις 25 και 27 του Φλεβάρη στην πόλη επειδή πήραν μέρος στις μαθητικές κινητοποιήσεις το 1999.

Στις 25 και 27 του Φλεβάρη δικάζονται στην Καλαμάτα συνολικά 24 άτομα, όπου ανάμεσά τους είναι 20 μαθητές, με σύσσωμο το 15μελές του 1ου Λυκείου, δύο καθηγητές (Ανδρέας Ρεϊτζόπουλος και Ασπασία Γεωργακόπουλου) και τα στελέχη του ΚΚΕ Μαρία Διαμαντάκη, νομαρχιακή σύμβουλος, γραμματέας της Αχτίδας της Καλαμάτας και μέλος της ΕΠ Ανατ. Πελοποννήσου του ΚΚΕ, Δημήτρης Τζαβάρας, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Οι διώξεις αυτές έχουν προκαλέσει την ομόθυμη καταδίκη του λαού της Μεσσηνίας, μαζικών φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, τη συμπαράστασή τους προς τους διωκόμενους έχουν εκφράσει, ανάμεσα στους άλλους, ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγής Κουμάντος, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, τονίζοντας τη διαφωνία τους για την ποινικοποίηση των αγώνων και των ιδεών. Επίσης, σε ένδειξη συμπαράστασης πολλά μαθητικά συμβούλια πήραν απόφαση για αποχή προκειμένου να βρεθούν κοντά στους διωκόμενους μαθητές.

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και όλη τη νεολαία του νομού να «καταδικάσουν τον αυταρχισμό και να εκφράσουν πιο μαζικά και αποφασιστικά την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς και κομμουνιστές που δικάζονται τη Δευτέρα 25 και Τετάρτη 27 του Φλεβάρη στην Καλαμάτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ