Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατέρρευσε το κατηγορητήριο

Αθώοι κρίθηκαν οι εκπαιδευτικοί που είχαν παραπεμφεί σε δίκη για τον αγώνα τους ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998

Αθωώθηκαν οι τρεις εκπαιδευτικοί που δικάζονταν χτες στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Ιούνη του 1998, που πραγματοποιήθηκαν έξω από το εξεταστικό κέντρο των Σερρών, με αφορμή τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, που επέβαλε η κυβέρνηση για το διορισμό εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε 3μηνη και 4μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Γραβάνης, Χρήστος Γρηγορούδης και Δημήτρης Μαυρόπουλος είχαν συλληφθεί έξω από το εξεταστικό κέντρο του Νομού Σερρών, με την κατηγορία ότι παρεμπόδιζαν την προσέλευση των εξεταζόμενων συναδέλφων τους. Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν μετά από ομόφωνη απόφαση του Εφετείου, αφού τελικά - όπως έκρινε ο εισαγγελέας - οι μαρτυρίες των αστυνομικών που τους συνέλαβαν και των μαρτύρων κατηγορίας ήταν αντικρουόμενες και δεν ευσταθούσαν.

Εξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μέλη του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και απαιτούσαν να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοί τους που δικάζονταν χτες. Επίσης απαιτούσαν να αποσυρθούν όλες οι δίκες που εκκρεμούν εναντίον των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Ιούνη του 1998 απαιτώντας την κατάργηση του θεσμού των εξετάσεων για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών και διατήρηση της επετηρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ