Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εντείνει τους προεκλογικούς ρυθμούς

Αμέσως μετά τις εκλογές τοποθετείται η ημερομηνία πραγματοποίησης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Την ακριβή ημερομηνία του διαγωνισμού θα την ανακοινώσει το ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, θα είναι πριν το Μάη. Χτες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ εντείνει τους προεκλογικούς ρυθμούς το υπουργείο Παιδείας μετά και την προχτεσινή κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή, στο οποίο ενσωματώθηκε πλήθος διατάξεων για εκκρεμότητες της μεταρρύθμισης. Στις χτεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας για μια ακόμα φορά παρουσίασε την εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» ως «τόλμημα» για το οποίο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναφερθεί «με υπερηφάνεια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Τη στιγμή που όλη η εκπαιδευτική κοινότητα και πλατύτερα λαϊκά στρώματα έχουν εναντιωθεί στους στόχους της «μεταρρύθμισης», με μεγάλες κινητοποιήσεις, και όταν ήδη χιλιάδες παιδιά έχουν εκδιωχθεί από το λύκειο στα υποβαθμισμένα ΤΕΕ και φέτος τον Ιούνη αναμένεται να αποφοιτήσουν οι μισοί μαθητές λυκείου σε σχέση με πέρσι, ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι «σπάσαμε το απόστημα της παθολογίας στο χώρο της Παιδείας, προχωρήσαμε σε μεγάλες τομές και τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται και τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης».

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να καλλιεργεί κλίμα αναμονής για το πόρισμα της «επιτροπής Μπλέσιου» που εξετάζει την οικονομική και επαγγελματική κατάσταση των εκπαιδευτικών. Η επιτροπή αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο υπουργείο Παιδείας και ουσιαστικά φιλοδοξεί το υπουργείο να υποκαταστήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και το δικαίωμά του να διαπραγματεύεται, με διορισμένες επιτροπές.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε χτες και στο θέμα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσων αποφοίτησαν μέχρι πέρσι από γενικά λύκεια και θα διαγωνιστούν φέτος με το σύστημα των δεσμών. Οπως είπε, το ποσοστό δεν είναι ακόμα σε θέση να το ανακοινώσει, καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο συνολικός αριθμός των εισακτέων. Στο μεταξύ, αγανακτισμένοι είναι οι γονείς και οι μαθητές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και μιλούν για 70.000 παιδιά. Οπως σημειώνουν σε υπόμνημά τους, «οι μαθητές της Γ' Λυκείου του 1999 όχι απλώς αδικούνται αλλά σφαγιάζονται», χωρίς, όπως τονίζουν, η πολιτεία να έχει μεριμνήσει για την ομαλή μετάβαση από το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με τις καταργούμενες γενικές εξετάσεις σε αυτό με βάση το Απολυτήριο του ενιαίου λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ