Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΣ ΟΛΜΕ
Συνεχίζεται η συζήτηση για απεργίες

Συνεχίστηκε και χτες η τακτική κωλυσιεργίας και απραξίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, που συζητά την πορεία του κλάδου μετά την 48ωρη απεργία της περασμένης βδομάδας. Η μεν ΠΑΣΚ προβάλλει ως «πανάκεια» το διάλογο με το υπουργείο Παιδείας σε ζητήματα που δε θίγουν σε καμία περίπτωση το νόμο 2525 και 2640. Η μεν πλειοψηφία των ΔΑΚΕ - «Συνεργασία» - «Παρέμβαση», ενώ συμφωνούν στο πλαίσιο και τον προσανατολισμό, διαφωνούν στο πρόγραμμα δράσης.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, η ΔΑΚΕ πρότεινε «συνέχιση» του αγώνα με 24ωρη απεργία αρχές Μάρτη, με βάση πάντα το πλαίσιο της «Οργανωτικής 1». Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε και από τη «Συνεργασία», η οποία στη συνεδρίαση της Παρασκευής δεν ήταν έτοιμη να καταθέσει πρόταση, στη συνεδρίαση της Δευτέρας πρότεινε μία 48ωρη και στη χτεσινή συνεδρίαση ψήφισε την 24ωρη της ΔΑΚΕ (!).

«Ανεξάρτητα από το ποια παράταξη εμφανίζεται ή προσποιείται ότι θέλει αγώνες, η ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση ανήκει συνολικά στην πλειοψηφία - άλλωστε συμφωνούν στο περιεχόμενο - η οποία την περίοδο των μαθητικών αγώνων δεν ήθελε κινητοποιήσεις και εγκλώβισε την πορεία του κλάδου στα σενάρια της εκλογολογίας. Ξαναπαίζεται το γνωστό σενάριο όπου μετά την κωλυσιεργία, ακολουθεί η συγκόλληση της πλειοψηφίας», σχολιάζει η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, απορρίφθηκε πρόταση της ΔΕΕ να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και γενική συνέλευση προέδρων με παρουσίαση όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ