Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
38ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Στο έλεος της αδιαφορίας

Σ' αυτές τις τρείς αίθουσες προκάτ, «στεγάζονται» οι μικροί μαθητές τους τελευταίους μήνες...
Σ' αυτές τις τρείς αίθουσες προκάτ, «στεγάζονται» οι μικροί μαθητές τους τελευταίους μήνες...
Στο έλεος των αρμόδιων φορέων - ΟΣΚ και υπουργείου Παιδείας - βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι 85 μαθητές του 38ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, από τους 146 που φοιτούσαν πριν το σεισμό. Εξι μήνες μετά, και ακόμα συζητούνται λύσεις «προσωρινές», με μεγάλο κίνδυνο να γίνουν μόνιμες.

Οι μαθητές βρίσκονται «φιλοξενούμενοι» στον αύλειο χώρο του 29ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων, κάνουν μάθημα σε τρεις αίθουσες προκάτ και, μάλιστα, σε δύο βάρδιες. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς με 2 και 3 παιδιά σ' αυτό το σχολείο. «Ολη μέρα αναγκαζόμαστε να είμαστε στους δρόμους. Η ταλαιπωρία είναι τεράστια, ειδικά γι' αυτούς που έχουν πάνω από ένα παιδί και αναγκάζονται να είναι στο σχολείο από το πρωί μέχρι το απόγευμα...», λέει χαρακτηριστικά η Αντωνία Δημητράκαινα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Ο ΟΣΚ «δεσμεύτηκε», την περασμένη Παρασκευή, στους γονείς ότι εντός της εβδομάδας θα στείλει μηχανικούς στο παλιό κτίριο του 38ου, για να ελέγξουν, αν το σχολείο μπορεί να επισκευαστεί, το οποίο είχε κριθεί ακατάλληλο μέχρι την επισκευή του. Σε παλαιότερη, όμως, απόφασή του, ο ΟΣΚ είχε ορίσει ότι σχολεία που χρήζουν σοβαρές επισκευές και συνεπώς μεγάλα χρηματικά ποσά, δε θα κατασκευαστούν.

...και γι' αυτούς τους βοηθητικούς χώρους αυτού του κτιρίου προορίζονται για το τέλος του μήνα
...και γι' αυτούς τους βοηθητικούς χώρους αυτού του κτιρίου προορίζονται για το τέλος του μήνα
Οι γονείς έχουν ζητήσει επανειλημμένα ένα καινούριο σχολείο στο χώρο του παλιού κτιρίου με απαλλοτρίωση νέου χώρου, ώστε να μεγαλώσει το σχολείο. Μέχρι τότε όμως, ζητούν προσωρινά να στεγαστούν σε λυόμενες προκάτ αίθουσες οικοπέδων, που διατίθενται στην περιοχή. «Μην γίνει, όμως, αυτή η προσωρινή λύση μόνιμη και, τελικά, δε χτιστεί καινούριο σχολείο», επισημαίνει ο γυμναστής του σχολείου Θεόφιλος Ψωμιάδης.

Μέχρι τότε, οι μικροί μαθητές θα ταλαιπωρούνται καθημερινά, κάνοντας μάθημα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε διπλή βάρδια. Στο τέλος του μήνα, το 29ο και 15ο Δημοτικά, στου οποίου τις αίθουσες «φιλοξενούνται», θα επιστρέψουν στα κτίριά τους. Ετσι οι μαθητές του 38ου θα κάνουν μάθημα, αυτή τη φορά, όχι στις αίθουσες προκάτ, αλλά στους βοηθητικούς χώρους, που δε χρησιμοποιούνται, σ' ένα κτίριο του 29ου.

Μάλιστα, σε παλαιότερη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Περιστερίου, στο τέλος Μάη, είχε προταθεί η κατάργηση του σχολείου και η διανομή των μαθητών σε άλλα της περιοχής. Ομως, «αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί οι 146 μαθητές θα απορροφηθούν σε σχολεία και θα δημιουργηθούν υπεράριθμα τμήματα», όπως επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου Ευάγγελος Ευαγγελινάκης. Ομως, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο διευθυντής αυτού του σχολείου είναι σοβαρά. Αναγκάζεται να είναι στο σχολείο και στις δύο βάρδιες, ενώ γραφείο για να εγκατασταθεί δεν έχει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» Κώστας Παπλωματάς τονίζει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατάργηση του σχολείου, που θα έχει αποτέλεσμα την κατάργηση εφτά οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ