Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΑ
Συνετρίβη αεροσκάφος με 132 επιβαίνοντες

Πλήθος ερωτημάτων προκαλούν οι συνθήκες υπό τις οποίες αεροσκάφος της εταιρείας «China Eastern Airlines» συνετρίβη χτες το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην ορεινή περιοχή Γκουανγκσί της νότιας Κίνας.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Κουνμίγκ της νοτιοδυτικής επαρχίας Γιουνάν στις 1.15 μ.μ. και αναμενόταν να φτάσει στην Γκουανγκζού της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στις 3.07 μ.μ., μεταφέροντας 132 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα. Βίντεο εμφανίζουν το αεροσκάφος να χάνει τόσο απότομα ύψος, που η πτώση του ήταν σχεδόν κατακόρυφη. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε κινεζικά ΜΜΕ ότι «έπεσε κάθετα από τον ουρανό (...) δεν έβγαζε καπνό κατά την πτώση, έπεσε στα βουνά και ξέσπασε πυρκαγιά».

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για κάποιους «θανάτους», ωστόσο οι ελπίδες για επιζώντες είναι ελάχιστες, όπως προκύπτει και από την κατάσταση που αντίκρισαν τα μέλη των σωστικών συνεργείων φτάνοντας στο σημείο. Ο Kινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε «σοκαρισμένος», ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση του μαύρου κουτιού, ώστε να δοθούν έστω κάποιες απαντήσεις. Κινεζικά ρεπορτάζ αναφέρονταν σε «δεδομένα πτήσης» με βάση τα οποία «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο πιλότος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ