Τρίτη 29 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποκλείουν την «Εργατική Ενότητα» από το προεδρείο οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Τον αποκλεισμό της «Εργατικής Ενότητας» (δεύτερη δύναμη) από το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), με αντιδημοκρατικό τρόπο, αποφάσισαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, με πρόσχημα τη συγκρότηση «λειτουργικού προεδρείου».

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΕΚΘ, την περασμένη βδομάδα, που είχε θέμα την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και του νέου προεδρείου, η «Εργατική Ενότητα» πρότεινε το προεδρείο να είναι αναλογικό, δηλαδή οι θέσεις του να καλύπτονται με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του συνεδρίου.

«Κάτι τέτοιο, όμως, δεν βολεύει την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, αφού, όπως αναφέρει, αυτές οι δυνάμεις «επιθυμούν να συνεχίσει το προεδρείο να ασχολείται με την προώθηση των εργοδοτικών συμφερόντων, με την εξασφάλιση ησυχίας στους χώρους δουλειάς για να αυγαταίνουν ανέμελα τα κέρδη των αφεντικών. Αλλωστε, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ το είπε ξεκάθαρα στην τοποθέτησή του πως "τα τρία προηγούμενα χρόνια (σ.σ. που η "Εργατική Ενότητα" δεν είχε θέση στο προεδρείο) πέρασαν ήσυχα"».

«Βολεύει να υπάρχει "ησυχία" μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτό σημαίνει "λειτουργικό προεδρείο", μια έννοια με την οποία και σε άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, αυτές οι δυνάμεις αποπέμπουν τις ταξικές δυνάμεις από τα προεδρεία τους. Με βάση αυτές τις λογικές, για ακόμη μια θητεία η "Εργατική Ενότητα" αποπέμφθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο από το προεδρείο», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της, καλώντας παράλληλα τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της επιτυχίας της πανελλαδικής απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ