Τρίτη 29 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ξενοδοχεία ανακαινίζονται και εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά...

Κινδυνεύουν να μην προσληφθούν με την έναρξη της σεζόν περίπου 200 ξενοδοχοϋπάλληλοι, που συγκρότησαν απεργιακή επιτροπή

Αντιμέτωποι με τους εργοδοτικούς εκβιασμούς βρίσκονται περίπου 200 εργαζόμενοι στον Τουρισμό, στα ξενοδοχεία «Zante Beach» και «Luis Plagos» στη Ζάκυνθο, καθώς η εργοδοσία αρνείται να τους προσλάβει πριν ολοκληρώσει τα έργα ανακαίνισης των συγκεκριμένων μονάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για ξενοδοχεία των οποίων τα κτίρια ανήκουν σε πολυεθνικό αμερικανικό όμιλο, που τα έχει παραδώσει προς χρήση σε ισπανική πολυεθνική εταιρεία, η οποία προχωρά σε ριζικές ανακαινίσεις αναβάθμισής τους, στοχεύοντας σε περισσότερα «αστέρια» και αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν παρουσιαστεί από την εργοδοσία, τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλης) και τότε θα γίνουν και οι προσλήψεις σε «Zante Beach» και «Luis Plagos». Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ η σεζόν θα έχει ξεκινήσει από τον Μάη, χάνοντας τουλάχιστον δύο μισθούς, κινδυνεύοντας να μη συμπληρώσουν τα ένσημα για το πενιχρό ταμείο ανεργίας τον χειμώνα και ενώ και τις προηγούμενες δυο χρονιές εργάστηκαν λειψά, λόγω και των μέτρων για την πανδημία.

Οργανώνονται για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας

Με πρωτοβουλία του κλαδικού Συνδικάτου στο νησί οι εργαζόμενοι και από τα δύο ξενοδοχεία πραγματοποίησαν μαζική σύσκεψη και απαιτούν να γίνουν οι προσλήψεις τους από 2 Μάη, με όλα τους τα εργασιακά δικαιώματα, άσχετα πότε θα τελειώσουν τα έργα. Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρθηκε, αν αλλάξουν χώρο δουλειάς είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα οπουδήποτε αλλού εργαστούν, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται για χρόνια στις ίδιες επιχειρήσεις.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση προχώρησαν στη συγκρότηση απεργιακής επιτροπής για την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 6ης Απρίλη, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στην εργοδοσία. Αποφάσισαν επίσης να καλέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να πάρουν θέση στο πρόβλημά τους.

Το θέμα θα συζητηθεί και στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, μαζί με την οργάνωση της απεργίας στις 6 Απρίλη. Επί τάπητος θα τεθούν επιπλέον η πρόταση του Συνδικάτου για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και η μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε χώρο στέγασης εργαζομένων του Τουρισμού που μετακομίζουν για σεζόν στο νησί. Πρόκειται για αίτημα που υιοθετεί και το Εργατικό Κέντρο και έχει κατατεθεί στους τοπικούς φορείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας τους έφερε αποτέλεσμα (2022-08-12 00:00:00.0)
Στα ύψη οι πληρότητες, στον πάτο οι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων (2022-08-11 00:00:00.0)
Στάση εργασίας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου (2022-08-09 00:00:00.0)
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οργανώνονται για τη δουλειά και τις Συμβάσεις (2022-04-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή (2009-08-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή (2009-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ