Τρίτη 29 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Δεκάδες διώξεις για συμμετοχή σε απεργία πριν από τρία χρόνια!

Την εργοδοσία της «Γενικής Ταχυδρομικής» καταγγέλλουν το Συνδικάτο Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών και το ΠΑΜΕ

Μηνύσεις και διώξεις επιστρατεύει για μια ακόμα φορά η «Γενική Ταχυδρομική» ενάντια στους εργαζόμενους, στην οργάνωση και τη διεκδίκησή τους. Μετά από μήνυση της εργοδοσίας δεκάδες εργαζόμενοι έχουν λάβει κλήση σε προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται με εισαγγελική παρέμβαση για απεργιακή κινητοποίηση που είχε οργανωθεί το 2019 (!), με αίτημα την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους. Το «έγκλημα» των εργαζομένων ήταν η συμμετοχή τους στην απεργία αυτή, με αίτημα την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους που είχαν απολυθεί, ενώ από τότε μέχρι σήμερα οι απολύσεις στη συγκεκριμένη εταιρεία πλησιάζουν τις 100.

Το «ρεσιτάλ αυθαιρεσίας» της εταιρείας, που «σέρνει τον χορό στις διώξεις εργατών στον κλάδο που έχουν συνδικαλιστική δράση», καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ). «Πρόκειται για στοχευμένη προσπάθεια φίμωσης της φωνής των εργαζομένων. Θέλουν τους εργαζόμενους αμίλητους, ακούνητους, να μην αντιδρούν, αποκομμένους από τα σωματεία τους, ξεμοναχιασμένους, να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυμμένο! Αυτόν τον στόχο έχουν και όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, αυτόν τον στόχο είχαν και οι απολύσεις των τριών συναδέλφων στα Γλυκά Νερά, ενεργών μελών του ΣΕΤΤΑ, ο ένας εκ των οποίων είναι και μέλος της διοίκησης του συνδικάτου μας. Εχουν πάγια τακτική να απολύουν όσους εργαζόμενους δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και διεκδικούν. Γι' αυτό και απαντούν με συνδικαλιστικές διώξεις», υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

Καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, να καταγγείλουν τις συνδικαλιστικές διώξεις και την εργοδοσία της «Γενικής Ταχυδρομικής» που εξακολουθεί «να τρομοκρατεί και να απειλεί τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που η ακρίβεια, η προστασία των δικαιωμάτων μας και της υγείας μας απειλείται». Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, τους καλεί να στείλουν «ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση» με τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στις 3 Απρίλη και στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.

Οι διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών μάς αφορούν όλους

Τις διώξεις καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για εξέλιξη που αφορά όλους τους εργαζόμενους, ενώ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να καταγγείλουν τη στάση της εργοδοσίας της «Γενικής Ταχυδρομικής». «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και οι απολύσεις! Η οργή να μετατραπεί σε αγώνα διεκδίκησης! 6 Απρίλη απεργούμε! Να μας νιώσουν κυβέρνηση και εργοδοσία! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!», καταλήγει.

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Να σταματήσουν οι δικαστικές και συνδικαλιστικές διώξεις των εργαζομένων στην «Γενική Ταχυδρομική» και να παρθούν πίσω οι απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εταιρεία, ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ με Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης.

Στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του Κόμματος, αφού υπενθυμίζουν τα γεγονότα, σημειώνουν:

«Τα τελευταία χρόνια στη "Γενική Ταχυδρομική" η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης έχουν γίνει καθεστώς. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις, ανάμεσά τους και εκλεγμένων συνδικαλιστών και δραστήριων μελών των σωματείων. Οι διώξεις που γίνονται καταργούν στην πράξη το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους, να έχουν συνδικαλιστική δράση, να έχουν δικαίωμα στη συμμετοχή στην απεργία».

Στην κατεύθυνση αυτή, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση μέτρα για να σταματήσουν οι απαράδεκτες δικαστικές και συνδικαλιστικές διώξεις των εργαζομένων και να παρθούν πίσω οι απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ