Τρίτη 29 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Να ακουστεί δυνατά η απαίτηση για ΣΣΕ στους χώρους δουλειάς και στην απεργία

Παρεμβάσεις από σήμερα ενόψει της απεργίας και της συνάντησης με την εργοδοσία

Με παρεμβάσεις των σωματείων στους χώρους δουλειάς την Τετάρτη 30 Μάρτη, μέρα προγραμματισμένης συνάντησης με τους εργοδοτικούς φορείς, και με προετοιμασία της απεργίας στις 6 Απρίλη δυναμώνει τον αγώνα για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς των φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ) με θέμα την υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση «μένει ανεκπλήρωτο από το 2010, ενώ η φαρμακοβιομηχανία αναπτύσσεται με επενδυτικά σχέδια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδότηση από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης», υπενθυμίζει η Ομοσπονδία.

Οι εργοδότες αρνούνται την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν στο έπακρο «το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία, από όλα τα κυβερνητικά κόμματα και σχήματα, και έχει επιφέρει πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις», μέσα σε αυτό και του πρόσφατου αντεργατικού νόμου της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Ομοσπονδία και τα σωματεία δίνουν τη μάχη «για την προστασία και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση του μισθού και του μεροκάματου, του ωραρίου εργασίας στον κλάδο», καταγγέλλοντας το γεγονός πως «η εργασιακή ζούγκλα επεκτείνεται στους δήθεν εργασιακούς "παραδείσους" των φαρμακευτικών επιχειρήσεων».

«Σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τους εργαζόμενους, αφού ο μισθός εξανεμίζεται με τις τεράστιες αυξήσεις στην Ενέργεια και στα βασικά για τη ζωή αγαθά», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία. Οπως καταγγέλλει, εκτός από την «ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών, τις επενδύσεις τους και τα αναπτυξιακά τους ταμεία», οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβά «και τον πόλεμο». «Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις είναι κι αυτές κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και τροφοδοτεί τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους ανταγωνισμούς για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαών», τονίζει η ΟΕΦΣΕΕ.

«Ηρθε η ώρα να πούμε "Φτάνει πια - Ως εδώ"! Να πούμε ΟΧΙ στον πόλεμο των εκμεταλλευτών μας και στις λυκοσυμμαχίες τους, όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ κ.α.! Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν υποχωρούμε από τη διεκδίκηση όλων όσα μας ανήκουν με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και συμφέροντα! Να δώσουμε το μήνυμα στους φαρμακοβιομήχανους ότι, όσο κι αν έχουν προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουν ξεμπερδέψει με την υπόθεση της κλαδικής ΣΣΕ!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Ομοσπονδία.

«Στις 30 Μάρτη - κι αφού οι εργοδότες επέλεξαν διαδικτυακή συνάντηση με πρόσχημα την πανδημία, προκαλώντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους που βρίσκονται "ζωντανά" μέρα - νύχτα και δουλεύουν στις επιχειρήσεις - η φωνή μας θα ακουστεί στους χώρους δουλειάς, με τις παρεμβάσεις που οργανώνουν τα σωματεία μας», υπογραμμίζει. Παράλληλα, καλεί εργαζόμενους και σωματεία να αναπτύξουν πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη. «Η μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, για την προστασία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, η μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και στον πόλεμο είναι υπόθεση όλων μας», καταλήγει.

Πιο συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής οργανώνει δράσεις ως εξής, έξω από χώρους δουλειάς: Σήμερα Τρίτη στη ΦΑΜΑΡ Αλίμου, αύριο Τετάρτη στη ΦΑΜΑΡ Ανθούσας, την Πέμπτη 31 Μάρτη στη ΒΙΑΝΕΞ Παλλήνης και στην DEMO, στις 4/4 στη PHARMATEN.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ