Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακινητοποιημένα πλοία, αεροπλάνα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια αύριο Τετάρτη τα βαπόρια αφού απεργούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες, με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, που πάρθηκε μετά από πρωτοβουλία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων. Απεργιακή απόφαση έχει πάρει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

Απεργούν, επίσης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας και του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ, καθηλώνοντας τα αεροπλάνα στο έδαφος.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν επίσης το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, καθώς απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα σωματεία των εργαζομένων. Αντίστοιχα και στα τρόλεϊ, απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (οδηγοί) και το Σωματείο Τεχνικών και Υπαλλήλων ΟΣΥ (πρώην ΗΛΠΑΠ).

Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, καλώντας τους εργαζόμενους και στα λεωφορεία να «σηκώσουν τα χειρόφρενα» αύριο, στον αντίποδα της απόφασης για στάση εργασίας (έναρξη βάρδιας - 9 π.μ. και 9 μ.μ. - λήξη βάρδιας) που αποφάσισε το προεδρείο του Συνδικάτου Εργαζομένων (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ