Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Στο πόδι σε όλη τη χώρα για να «νεκρώσουν» οι χώροι δουλειάς

Μοτοπορεία διανομέων στην Πάτρα
Μοτοπορεία διανομέων στην Πάτρα
Με αισιοδοξία ότι η αυριανή 24ωρη απεργία θα είναι επιτυχημένη, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τα σωματεία δίνουν τη μάχη εκμεταλλευόμενα και το τελευταίο λεπτό για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Η απεργιακή επιτροπή του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκε σε όλα τα μεγάλα έργα σημειώνοντας ότι αύριο δεν θα ακουστεί «σκεπαρνιά» πουθενά. Αντίστοιχα σε όλα τα μεγάλα εργοστάσια περιόδευσαν οι απεργιακές επιτροπές των κλαδικών Σωματείων Μετάλλου και Τροφίμων - Ποτών, σημειώνοντας ότι «δεν θα γυρίσει γρανάζι πουθενά».

Μαζική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το Σωματείο Εμπορίου - Υπηρεσιών, με τους εργαζόμενους να δίνουν τον τόνο για την απεργία. Το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων, με πανό και ανακοινώσεις, καλεί σε απεργιακή προσυγκέντρωση του κλάδου στην πλατεία Γεωργίου, προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες να μεταβούν με μοτοπορεία στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στον δήμο Πατρέων εξήγγειλαν απεργιακή προσυγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, αύριο το πρωί, προκειμένου, με πορεία, να μεταβούν στο Εργατικό Κέντρο.

Στο μεταξύ, αύριο, Τετάρτη, θα εκδικαστεί στα δικαστήρια της Πάτρας άλλη μια μήνυση που κατέθεσαν οι νόθοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που ηγούνταν στο ΕΚ Πάτρας, εναντίον συνδικαλιστών που ηγήθηκαν της προσπάθειας να αλλάξει σελίδα ο συνδικαλιστικός φορέας, να φύγει η «γάγγραινα», να αποτελεί ο το Εργατικό Κέντρο πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων.

Συναυλία στα Τρίκαλα
Συναυλία στα Τρίκαλα
Στην Ηλεία, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εκτός από εμπορικά και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, περιόδευσε στις σχολές ΟΑΕΔ και τα ΙΕΚ του Πύργου, ενώ στην Αμαλιάδα, Εργατικό Κέντρο και σωματεία «στόλισαν» με πανό κεντρικά σημεία, καλώντας σε ξεσηκωμό.

Στη Ζάκυνθο, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου καλεί και ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών, ενώ στην Κεφαλονιά το βάρος δίνεται στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τη νέα σεζόν που ξεκινά.

Στη Μεσσηνία, εργατικά σωματεία προχώρησαν σε εκδήλωση ενημέρωσης των εργαζομένων στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την Παρασκευή. Συνεχείς είναι οι περιοδείες και ενημερώσεις για να γεμίσει απεργούς αύριο η πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα, το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις σε πλατείες, πάρκα και γειτονιές με στόχο να φτάσει σε κάθε λαϊκή οικογένεια το απεργιακό κάλεσμα. Ακόμα, χτες, έγιναν περιοδείες στη «Rontis», στην «Intrakat», σε εργοστάσια τροφίμων και ένδυσης, γιαπιά, εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα, αλλά και νοσοκομεία, σχολεία. Ανάλογες περιοδείες έγιναν σε δεκάδες χώρους δουλειάς και γειτονιές σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο πρόεδρός του, Γιάννης Σκόκας, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να υπερασπιστούμε τη ζωή και το εισόδημά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στον δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης».

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καλούν ο Εμπορικός Σύλλογος και βιοτεχνικά σωματεία της πόλης. Αντίστοιχα, στον Βόλο, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, θα παραμείνουν για δύο ώρες (10 π.μ. - 12 μ.) κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά.

Ακόμα, με σύνθημα «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό» και απαιτώντας να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς, μέλη των συνταξιουχικών σωματείων Τρικάλων πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια σειρά από σωματεία, οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού είτε βάζουν εμπόδια στη μαζική συμμετοχή στην απεργία, με συνεδριάσεις που γίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, είτε αποκρύβοντας τον αληθινό ένοχο για τα προβλήματα των εργαζομένων. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσής της η ΔΑΣ - ΟΤΑ Μαγνησίας, «ο προεδρεύων της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Δ. Μπράτης, υποστήριξε σε σύσκεψη των σωματείων ότι "ο πόλεμος μπορεί να μας βγει και σε καλό (...) Μπορεί να υπάρξει μια καλή ευκαιρία να κερδίσουν οι εργαζόμενοι κάποια πράγματα"! Κάλεσε ουσιαστικά τους εργαζόμενους να γίνουν συνένοχοι στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, να συστρατευθούν πίσω από μια ανέφικτη "εθνική πολιτική", κοινή για εργάτες και αφεντικά αντάμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποια ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι του μεγάλου παζαριού που θα ακολουθήσει τον πόλεμο. Ενοχλήθηκε, μάλιστα, όταν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ - ΟΤΑ Μαγνησίας ανέδειξαν την ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να παλέψει για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας και για να μην αξιοποιούνται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ οι στρατιωτικές υποδομές στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο "Γεωργούλα"».

Μαζικές συναυλίες ενάντια στον πόλεμο σε Λάρισα και Τρίκαλα

Μαχητικό μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, αλλά και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, έστειλαν εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις συναυλίες που οργάνωσαν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, τα παραρτήματα του ΠΜΣ και άλλοι μαζικοί φορείς, στη Λάρισα το Σάββατο και στα Τρίκαλα την Κυριακή. Στις δύο συναυλίες ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή ερασιτεχνικών μαθητικών και φοιτητικών σχημάτων.

Μιλώντας στη συναυλία που έγινε στη Λάρισα, ο Νίκος Βλαχόπουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κατήγγειλε μεταξύ άλλων τη μετατροπή της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με την αξιοποίηση στρατιωτικών υποδομών, όπως η 110 Πτέρυγα Μάχης, το Στεφανοβίκειο, αναδεικνύοντας τους κινδύνους που δημιουργούνται για τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ