Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Παραλίγο να καεί ζωντανός εργαζόμενος, σε ένα ακόμα εργατικό «ατύχημα»!

Νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά εγκαύματα στο Τζάνειο, ενώ πριν από τρεις μέρες κινδύνευσε άλλος ένας εργαζόμενος

Παρανάλωμα παραλίγο να γίνει χτες μεταλλεργάτης που εκτελούσε εργασίες χωρίς όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, στο ναυπηγείο «Σπανόπουλου» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος! Ο εργαζόμενος γλίτωσε την τελευταία στιγμή τη ζωή του, ωστόσο νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά εγκαύματα στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Ο μεταλλεργάτης, μέλος του συνεργείου «Alolfin LTD» (πρώην «Protection»), εκτελούσε εργασίες βαφής στο ναυπηγείο με μηχάνημα που όπως όλα δείχνουν δεν ήταν ασφαλές. Τρία 24ωρα πριν, συγκεκριμένα την 1η Απρίλη, ένας ακόμα εργαζόμενος τραυματίστηκε στη Ζώνη, καθώς στη διάρκεια ηλεκτρολογικών εργασιών στο μηχανοστάσιο επισκευαζόμενου πλοίου τραυματίστηκε όταν ενεργοποιήθηκε η φιάλη διοξειδίου του άνθρακα του συστήματος πυρόσβεσης του σκάφους. Οπως μάλιστα καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας σε ανακοίνωσή του, τα εργατικά «ατυχήματα» με μικρούς έως σοβαρούς τραυματισμούς εργαζομένων είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Και το χτεσινό εργατικό «ατύχημα», τονίζει το Συνδικάτο, «είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς, της ελλιπούς συντήρησης των εργαλείων και γενικά της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας», που έχουν φτάσει οι μεταλλεργάτες να θρηνήσουν και πολλούς νεκρούς.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα αυστηρότερους ελέγχους μέσα από την ουσιαστική λειτουργία των Μεικτών Επιτροπών για την Υγιεινή και την Ασφάλεια, αίτημα που συνεχώς καταθέτουμε προς τους αρμόδιους, όπως επίσης την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», συνεχίζει, ενώ καταγγέλλει επίσης ότι οι υπεύθυνοι «τις περισσότερες φορές, με ευθύνη εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, πέφτουν "στα μαλακά" ή αθωώνονται εντελώς».

Το Συνδικάτο απαιτεί ακόμα να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμενος «στην κυριολεξία άρπαξε φωτιά, που του προκάλεσε πολύ σοβαρά εγκαύματα, και να αποδοθούν οι ευθύνες για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του», καθώς επίσης «την πλήρη κάλυψη τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά» του εργαζόμενου και της οικογένειάς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ